search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η σεισμικότητα, τα αλλάζει (σχεδόν) όλα στο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Η συγκεκριμένη τοποθεσία και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή έχει σοβαρό πρόβλημα και ιστορικό με σεισμούς, το οποίο είχε υποτιμηθεί στις μελέτες!

Η σεισμικότητα, τα αλλάζει (σχεδόν) όλα στο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν ακόμα φανούν τα πρώτα δειλά δημοσιεύματα, σας είχα προϊδεάσει για τις εξελίξεις στο υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο της Κρήτης, στο Καστέλι του νομού Ηρακλείου.

Αποδείχθηκε στην πορεία και μετά την ανάληψη του έργου από την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR Airports, με διακριτικό τίτλο «ARIADNE AIRPORT GROUP» στις 9-3-2017. ότι ειδικότερα η συγκεκριμένη τοποθεσία και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή έχει σοβαρό πρόβλημα και ιστορικό με σεισμούς, το οποίο είχε υποτιμηθεί προφανώς από τις προηγηθείσες μελέτες.

Αυτός ήταν και ένας από τους κύριους λόγους καθυστέρησης στην εκκίνηση των δρομολογημένων εργασιών.

Και τώρα; Τώρα, μετά από επισταμένες μελέτες, γίνονται στοχευμένες αλλαγές σε κύρια σημεία της πρώτης σύμβασης και (αναγκαστική) επέκταση της έκτασης του νέου αεροδρομίου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιοι κίνδυνοι αφενός, αλλά και για να καλυφθούν οι μελλοντικές ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, όπως εκ των υστέρων προέκυψαν από τις ίδιες τις εξελίξεις στην τουριστική κίνηση της Κρήτης, η οποία σε λίγα χρόνια θα διαθέτει έναν σύγχρονο οδικό άξονα κατά μήκος όλου του βόρειου ημισφαιρίου της, που θα συνδέει και τους τέσσερις νομούς της. Αλλαγές, φυσικά, θα υπάρξουν και στο οικονομικό σκέλος, για τις οποίες ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκτίμηση.

Διαβάστε ακόμη: