Η Sandy Powell είναι η πρώτη σχεδιάστρια κοστουμιών που θα τιμηθεί από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών με BAFTA Fellowship, την ύψιστη διάκριση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Η Sandy Powell, μια από τις πιο σημαντικές ενδυματολόγους στον κόσμο, έχει αναγνωριστεί για τη συνεισφορά της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει τα κοστούμια των ταινιών «The Favourite», «The Young Victoria» και «Shakespeare in Love», κλασικών φιλμ της Disney, όπως «Mary Poppins Returns» και «Cinderella» και σύγχρονων κινηματογραφικών επιτυχιών επιτυχίες, όπως «The Wolf of Wall Street».

«Είμαι πολύ κολακευμένη που λαμβάνω το βραβείο BAFTA Fellowship και ιδιαίτερα περήφανη που είμαι η πρώτη σχεδιάστρια κοστουμιών που τιμάται από την Ακαδημία» είπε η Sandy Powell. «Είμαι τυχερή που αγαπώ αυτό που κάνω και που έχω συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στον κλάδο τόσο πίσω όσο και μπροστά από την κάμερα» τόνισε.

Θα συνεργαστεί στενά με τη φιλανθρωπική οργάνωση τεχνών τον επόμενο χρόνο για να εμπνεύσει και να καλλιεργήσει επίδοξους σχεδιαστές κοστουμιών μέσω των προγραμμάτων μάθησης, ένταξης και ταλέντων της BAFTA όλο το χρόνο.

Η ενδυματολογία είναι μια κατηγορία βραβείων από το 1963 και εκπροσωπείται σε πολλές πρωτοβουλίες BAFTA και στο δημόσιο πρόγραμμά της.

Η υποτροφία θα παρουσιαστεί στη Sandy Powell κατά τη διάρκεια της τελετής ως μέρος μιας ειδικής μνείας για το παραγωγικό και επιδραστικό έργο της μέχρι σήμερα.

Τα βραβεία θα πραγματοποιηθούν στο Royal Festival Hall του Southbank Centre.

Διαβάστε ακόμη: