Το εμπόδιο της Αρίνα Σαμπαλένκα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για τη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια υπέκυψε στην ανωτερότητα της Λευκορωσίδας και γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ στον ημιτελικό του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι.

Ενδεικτικά, μάλιστα, είναι τα σκορ των δύο σετ. 6-3 και 6-2. Άλλο επίπεδο η Σαμπαλένκα! Η Λευκορωσίδα μπήκε πάρα πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο σετ, με τη Σάκκαρη σε αυτό το διάστημα να επιτυγχάνει μόλις έναν πόντο.

Η Σάκκαρη στη συνέχεια αναθάρρησε, μείωσε αρχικά σε 3-1, αλλά στο 5-1 δεν πτοήθηκε. Μείωσε σε 5-3 με break μάλιστα και πάλεψε να μειώσει περαιτέρω. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, με τη Σαμπαλένκα να επικρατεί 6-3 και να κάνει το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τη Σάκκαρη να το παλεύει όσο μπορεί, αλλά χάρη στο φανταστικό σερβίς της η Σαμπαλένκα επικράτησε 6-2 και πήρε εύκολα την πρόκριση για τον τελικό. Όπως και να ‘χει, η πορεία της Σάκκαρη στο τουρνουά ήταν φανταστική και της αξίζουν μόνο συγχαρητήρια.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η Σαμπαλένκα πέτυχε την 14η σερί νίκη της στο tour και στον τελικό της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει μία εκ των Κουντερμέτοβα ή Κόστγιουκ.