Οι εκλογές τελείωσαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πανίσχυρος και …μόνος αφού η αντιπολίτευση (μείζων και ελάσσον) είναι ανύπαρκτη και περί άλλα τυρβάζει ενώ ουδόλως ασχολείται με τα κοινά.

Οπότε ο Πρωθυπουργός σωστά το είχε προβλέψει: «μην ανησυχείτε θα κάνουμε αντιπολίτευση εμείς στον εαυτό μας εάν η θεσμική αντιπολίτευση δεν είναι ισχυρή».

Αφού λοιπόν θα κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της η κυβέρνηση, ας γράψουμε και εμείς κάτι, αντιπολιτευτικό μεν, δροσερό, ακίνδυνο και χαριτωμένο δε.

Άλλωστε με τέτοιο καύσωνα και με τόσες πυρκαγιές, λίγη ανάσα δροσιάς θα μας ταξιδέψει μακριά από την καθημερινότητα.

Υπάρχει λοιπόν κάποιος πολιτικός παράγων, που όλες τις καλές κινήσεις και όλη του την καριέρα, τη χρωστάει στη σύντροφο του, την οποία όλοι αποκαλούν «Ρούλα» αν και δεν είναι αυτό το όνομά της.

Εν ολίγοις, αυτός κοιμάται και η τύχη του (που ονομάζεται σχηματικά Ρούλα και ΔΕΝ κοιμάται αλλά ξαγρυπνά) δουλεύει κανονικά.

Μόνο αυτός δεν το έχει πάρει χαμπάρι.

Επειδή εγώ είμαι αφελής, ρώτησαν τον (ή την, δεν σας διευκρινίζω για να μην καρφωθώ) υπουργό που ομιλεί περί …Ρούλας: «μα γιατί την έχετε βγάλει “Ρούλα” τη γυναίκα που είναι και ωραιότατη; Το πραγματικό όνομά της δεν έχει καμία σχέση με το υποκοριστικό. Ούτε Αργυρούλα τη λένε, ούτε Ζαχαρούλα, ούτε Θεοδωρούλα, ούτε Σταυρούλα ούτε καν Μαρούλα. Εντελώς άλλο είναι το μικρό της όνομα, τι συμβαίνει;».

Η αφοπλιστική απάντηση του (της) Υπουργού ήλθε να με αποστομώσει: «το Ρούλα της το κολλήσαμε διότι είναι πολύ …Ζωηρούλα, πολύ δραστήρια, κατάλαβες τώρα εσύ!

Βεβαίως η συγκεκριμένη είναι πολύ.. Ζωηρούλα για να βοηθήσει τη καριέρα του συντρόφου της, διάφορα … ψυχικά κάνει η κοπέλα!».

Στενές επαφές με μεγαλόσχημους, λένε οι κακές γλώσσες!

«Και ο εν λόγω τί λέει για όλα αυτά;» ρώτησα εγώ με ύφος θερμόπληκτου στις 4 το μεσημέρι με 43 υπό σκιάν.

«Ο …ενδιαφερόμενος όπως ξέρεις τα μαθαίνει πάντα τελευταίος. Προς το παρόν σιωπά και ασκεί ως υπεύθυνος παράγων τα καθήκοντα όσο καλύτερα μπορεί! Για τα …άλλα καθήκοντα δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω».

Διαχωρίζω τη θέση μου από τη βιτριολική κακία που υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη, όταν ένας άνθρωπος πάει να προκόψει…

Διαβάστε περισσότερα