Προβληματισμός επικρατεί στη ρωσική πρεσβεία για τη στάση ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης που είχαν προνομιακή σχέση με τη Ρωσία και μέχρι πρόσφατα εξυμνούσαν τον Πούτιν.

Εκτός από δύο site που συνδέονται με την «Ροσομπορονέξπορτ» και μια εφημερίδα, τα υπόλοιπα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης σφυροκοπούν τον Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Για να μπορεί να βρει διαύλους στα Μέσα Ενημέρωσης η ρωσική πρεσβεία υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες συμβόλαιο με εταιρεία επικοινωνίας.

Αλλά βέβαια τα αποτελέσματα της παρέμβασης είναι πενιχρά με αποτέλεσμα να υπάρχει γκρίνια στο επιτελείο της πρεσβείας.

Εντύπωση προκαλεί και η συγκέντρωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Ψυχικό.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Αριστερά στην Ελλάδα, αποκτά νέες συνήθειες και δεν περιορίζεται μόνο στις πορείες προς την Αμερικανική Πρεσβεία που είχαν γίνει καθεστώς από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, όπως πληροφορούμαι εγκύρως, κάποιοι ηγούμενοι στο Άγιον Όρος το έχουν ρίξει στις ολονύχτιες προσευχές υπέρ του Πούτιν.

Άλλωστε το παραμύθι με το ξανθό γένος που θα εξοντώσει τους Τούρκους και θα μας δώσει πίσω την Κωνσταντινούπολη, εξακολουθεί να πουλάει, ειδικά τώρα που είναι στη μόδα ο Άγιος Παΐσιος και οι σχετικές προφητείες του.