Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας κατάφερε να «κλείσει» τρεις φιλικές αναμετρήσεις με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των Κιργιστάν, Ιράν και Βοσνίας Ερζεγοβίνης, με την τελευταία να «σπάει» το εμπάργκο της UEFA. Η κίνησή της, πρόκειται να έχει πολυεπίπεδες προεκτάσεις και στο πεδίο της πολιτικής.

Η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσε συμφωνίες για φιλικές αναμετρήσεις μέσα στο φθινόπωρο ενάντια σε Κιργιστάν και Ιράν, ωστόσο, αυτό που προκάλεσε τεράστια έκπληξη, ήταν η συμφωνία με τη Βοσνία για διεξαγωγή φιλικής συνάντησης τη 19η Νοεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη, την οποία ουδείς περίμενε.

Πλέον, τον λόγο έχει η UEFA, η οποία δεν αποκλείεται να επιβάλλει κυρώσεις στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, που αποφασίζει να «πάει»… κόντρα στο ρεύμα.

UEFA: Η Κολωνία ζητά αποκλεισμό των ομάδων της Λευκορωσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Στις 21/07, ο γερμανικός σύλλογος ζήτησε την αποβολή των ομάδων της Λευκορωσίας, από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Η UEFA έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι σύλλογοι της χώρας θα αγωνίζονται εντός έδρας σε ουδέτερη τοποθεσία και δίχως την παρουσία φιλάθλων. Ωστόσο, η Κολωνία κάλεσε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να πάει ένα βήμα παρακάτω.

Η γερμανική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ο Δημήτρης Λημνιός, κατάφερε να κερδίσει ευρωπαϊκό «εισιτήριο», τερματίζοντας στην έβδομη θέση της Μπουντεσλίγκα.

Διαβάστε ακόμη: