Η Ρίτα Όρα αφού παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε πάρτι για τα γενέθλιά της, είπε ότι πήγε σε μια «μικρή συγκέντρωση με μερικούς φίλους», η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, πραγματοποιήθηκε σε ένα εστιατόριο στο δυτικό Λονδίνο, το βράδυ του Σαββάτου, παρουσία 30 ατόμων. Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις και η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μέσω του λογαριασμού της στο ίνσταγκραμ.

«Ήταν μια αυθόρμητη απόφαση που ελήφθη βάσει της εσφαλμένης άποψης ότι θα εξερχόμασταν του λοκντάουν και θα ήταν όλα εντάξει. Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου επειδή παραβίασα τους κανόνες και με τη σειρά μου αντιλαμβάνομαι ότι αυτό έθεσε ανθρώπους σε κίνδυνο. Ήταν μια σοβαρή και αδικαιολόγητη λάθος κρίση. Δεδομένων των περιορισμών, συνειδητοποιώ πόσο ανεύθυνες ήταν αυτές οι ενέργειες και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» δήλωσε η ίδια.

Στην Αγγλία δεν επιτρέπεται η συνάντηση μελών διαφορετικών νοικοκυριών σε εσωτερικούς χώρους και οι πολίτες μπορούν να συναντήσουν ένα πρόσωπο σε εξωτερικό χώρο, βάσει των κανονισμών της καραντίνας. Τα εστιατόρια επίσης είναι κλειστά με εξαίρεση τα take away, με στόχο την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Η αστυνομία ανέφερε πως αστυνομικοί κλήθηκαν έπειτα από καταγγελίες για παραβίαση των κανονισμών Covid, ωστόσο δεν εντόπισε τη διάπραξη κάποιας παράβασης.