Το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι η ΔΕΗ θεωρείται και είναι ένα από τα success stories της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το πιο ηχηρό και εντυπωσιακό, καθώς μια δημόσια επιχείρηση που είχε οδηγηθεί σε κατάρρευση και τα ισχυρά συμφέροντα επιδίωκαν να υφαρπάξουν τα ασημικά της μέσα από κατακερματισμό, κατάφερε όχι μόνο απλώς να ανατρέψει τα δεδομένα, αλλά να καταστεί κυρίαρχη στον χώρο της Ενέργειας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια!

Η επιλογή του Γ. Στάσση αποδείχτηκε καταλυτική, καθώς η τεχνοκρατική ηγεσία της ΔΕΗ πέτυχε έναν θρίαμβο μιας τεράστιας αύξησης κεφαλαίου, μιας εκκωφαντικής πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ αντί 2,1 δις. ευρώ, αλλά και μιας επιθετικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή μέσω ηχηρών εξαγορών που πραγματοποιήθηκαν ήδη και άλλων που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς!

Είναι επομένως προφανές πως το εντυπωσιακό turn around story της ΔΕΗ πιστώνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα χρηματιστηριακά η ΔΕΗ να θεωρείται «χαρτί» της Νέας Δημοκρατίας και μέσα από την συμπεριφορά της στο ΧΑ να αντανακλά τις τάσεις και τις προσδοκίες όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών!

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι τόσο τα ξένα funds όσο και οι διεθνείς στοιχηματζήδες παρακολουθούν τη συμπεριφορά της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο για να καθορίσουν τάσεις και αποδόσεις!

Υπό αυτή την έννοια, το γύρισμα της μετοχής της ΔΕΗ προς τα πάνω στη συνεδρίαση της Παρασκευής, τελευταία συνεδρίαση πριν τις εκλογές, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις όπου η μετοχή είχε χάσει συνολικά γύρω στο 4%, έρχεται να καταδείξει και να πιστοποιήσει στην πράξη ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο νικητής των εκλογών!

Η «πυξίδα» ΔΕΗ δείχνει λοιπόν, μέσω χρηματιστηρίου, νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν αυτή η νίκη θα συνοδευτεί από υψηλά ποσοστά και μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις για επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές ή έστω κυβέρνηση συνεργασίας με Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Διαβάστε περισσότερα