Σας αποκαλύψαμε πριν μερικές εβδομάδες ότι ο ομογενής μεγιστάνας των Τσιμέντων Φιλάρετος Καλτσίδης, που αγαπάει παθολογικά την Ελλάδα και έχει ένα υπέροχο σπίτι στην Κορώνη της Μεσσηνίας, έκανε πρόταση στον Σπύρο Λάτση προκειμένου να αποκτήσει το ποσοστό που κατέχει στα Ελληνικά Πετρέλαια! Γράψαμε ακόμη, ότι την σχετική πρόταση δεν την έκανε μόνος του αλλά σε κοινοπρακτικό σχήμα με πανίσχυρο Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που διαθέτει εκτός των άλλων σημαντική ρευστότητα!

Φυσικά επρόκειτο για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον Φιλάρετο Καλτσίδη, γνωρίζει πολύ καλά όσο ελάχιστοι, λόγω Aegean τα θέματα των Πετρελαίων, ενώ διαθέτει και σημαντική, για να μην πω τεράστια, ρευστότητα μετά την πώληση των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Για την κίνηση Καλτσίδη – Μελισσανίδη για τα ΕΛΠΕ είχε ενημερωθεί η Μαριάννα Λάτση. Το όχι του Σπ. Λάτση λόγω “Doctor John”!

Οι πληροφορίες λένε πως για την κίνηση Καλτσίδη – Μελισσανίδη προς τον Σπύρο Λάτση, φέρεται να είχε ενημερωθεί έγκαιρα η κυρία Μαριάννα Λάτση, η οποία κατά πληροφορίες ζήτησε από το δίδυμο των επιχειρηματιών να απευθυνθούν πρώτα στον αδερφό της και εάν δεχόταν θα συζητούσαν το θέμα εκτενώς! Ωστόσο ο Σπύρος Λάτσης, πολύ ευγενικά απάντησε αρνητικά στη σχετική πρόταση, κυρίως γιατί μέσω των ΕΛΠΕ σκοπεύει να αξιοποιήσει στην ελληνική επιχειρηματική αγορά τον γιο του Γιάννη, γνωστό στο διαδίκτυο ως “Doctor John”.

Η συνάντηση Σπύρου Λάτση με Ευάγγελο Μυτιληναίο με τη διαμεσολάβηση τραπεζίτη

Επί τη ευκαιρία πάντως να σας αποκαλύψω πως συνάντηση με τον Σπύρο Λάτση φέρεται να είχε και ο εισηγμένος μεγαλοεπιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος μετά από την διαμεσολάβηση γνωστού τραπεζίτη. Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών αφορούσε όπως μαθαίνω την διερεύνηση να κάνουν μπίζνες από κοινού, στην Ενέργεια αλλά και σε άλλους τομείς ενδιαφέροντος!

Ενδιαφέρον εφοπλιστών για το Διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων

Για την ιστορία, πάντως, μια που τόφερε η κουβέντα για τα ΕΛΠΕ, θα σας αποκαλύψω και κάτι ακόμα! Έλληνες εφοπλιστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του διυλιστηρίου και μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως το ενδιαφέρον τους αυτό το έχουν μεταφέρει ανεπισήμως στους καθ’ ύλην αρμόδιους! Βλέπετε, η εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου ευνοεί αυτούς που έχουν έτοιμες εγκαταστάσεις και υποδομές για να ανταποκριθούν …

Σφήνα «μεγάλου παίκτη» στον Σαββίδη για το Open

Εκεί που όλα έδειχναν ότι Μπακοκαυμενάκηδες και Σαββίδης ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ξαφνικά ο Ιβάν – μολονότι καίγεται λόγω επικείμενων κυρώσεων να ξεφορτωθεί το κανάλι- άρχισε τις … κόνξες στους «θεσμικούς πετρελαιάδες» του τύπου δεν πουλάω το 70% αλλά μόνον το 30%!!!

Οι πληροφορίες της αγοράς υποστηρίζουν ότι η αιτία που ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας παριστάνει τον δύσκολο στους «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) είναι γιατί στην αγοραπωλησία φέρεται να μπήκε σφήνα πολύ ισχυρός παίκτης, που συνδέεται με εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και ο οποίος θέτει υποψηφιότητα να αποκτήσει τον τηλεοπτικό σταθμό, χαλώντας την «προσυμφωνία» με τους Μπακοκαυμενάκηδες!

Οι οποίοι μοιραία, μετά την αρνητική μέχρι στιγμής έκβαση του θέματος, στρέφονται σε άλλο φιλορωσικό κανάλι, μέτοχος του οποίου είναι πρόσωπο που συνδέεται στενά με τον εφοπλιστή Καραγιώργη ο οποίος είχε επωμιστεί τη δημιουργία στη χώρα δικτύου προώθησης της ρωσικής προπαγάνδας κατ’ εντολή της Μόσχας και εκλεκτού της ολιγάρχη!

Το ξέφραγο αμπέλι του Αγίου Όρους, η φωλιά των κατασκόπων, ο ρόλος του εφοπλιστή – Διοικητή και η «ώρα ευθύνης» Υπηρεσιών και Ανεξάρτητων Αρχών!

Έπρεπε να περάσει τόσος καιρός για να αντιληφθούν οι πάσης φύσης Αρχές ότι το Άγιον Όρος είχε καταστεί ξέφραγο αμπέλι όπου σουλατσάριζαν τελείως ανεξέλεγκτοι πολλοί και διάφοροι, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε άντρο φιλορώσων πρακτόρων και κατασκόπων. Τώρα, εκ των υστέρων, ενεργοποίησαν αστυνομική δύναμη 70 ατόμων! Είναι όμως πολύ αργά, γιατί αυτοί που ήταν να περάσουν μέσα, πέρασαν. Και αυτοί που ήταν να φύγουν, έφυγαν! Οπότε, μια τρύπα στο νερό…

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Ρωσικός παράγων χρηματοδοτούσε επί μακρόν τις Ιερές Μόνες ενώ ηγούμενοι και καλόγηροι είχαν αναλάβει το δικό τους θεάρεστο έργο της συλλογής πληροφοριών! Την ίδια στιγμή οι ευθύνες του εφοπλιστή Μαρτίνου, Διοικητή του Αγίου Όρους, που παράλληλα με τα καράβια του μεταφέρει ρωσικά πετρέλαια, θεωρούνται πολύ μεγάλες και πραγματικά είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση, οι Υπηρεσίες και οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν έχουν ασχοληθεί με τα έργα και τις ημέρες του!

Οι έκπτωτοι «κερατάδες» με τις πισίνες στο Π. Ψυχικό και τις περιοχές της ελίτ

Επειδή διαβάζω και ακούω δεξιά και αριστερά να λένε για διάφορους επιχειρηματίες που αγοράζουν όμορα οικόπεδα (με προϋπάρχουσες κατοικίες εντός αυτών τις οποίες στη συνέχεια γκρεμίζουν) στο Π. Ψυχικό και άλλες προνομιούχες περιοχές της ελίτ του χρήματος, για να φτιάξουν πισίνες προκειμένου να απολαμβάνουν την ιδιωτική κολύμβηση τους οι σύζυγοι ή οι συμβίες των, αυτό που είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι πως «ΝΑΙ» υπάρχουν πράγματι «κερατάδες» που γκρεμίζουν σπίτια για να φτιάξουν πισίνες. Και να προσθέσω με έμφαση ότι δεν πρόκειται για «κερατάδες» μόνο με τη στενή έννοια του όρου, αλλά «έκπτωτοι κερατάδες» – και μάλιστα 7 φορές- για να είμαι ακριβής και σαφής!

Συνεχίζεται …