Μετά τις 3 φρεγάτες Belharra και τα 6 Rafalle που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, σειρά έχει πλέον η προμήθεια 4 κορβετών που θα προμηθευτεί το πολεμικό ναυτικό.

Ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές οικονομικές προτάσεις που θα τεθούν προς αξιολόγηση μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εξοπλιστικές δυνατότητες από την κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα και επιτροπές!

Ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ενημερώθηκε αρμοδίως από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ κ.κ. Φλώρο και Πετράκη.

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτάσεις για την προμήθεια 4 κορβετών έχουν καταθέσει η Γαλλία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Ιταλία καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπλοκής στην εν λόγω προμήθεια.

Μέχρι εδώ όλα είναι λίγο πολύ γνωστά.

Εκείνο όμως που δεν έχει καταστεί γνωστό, είναι ότι «σοβαρός» επιχειρηματικός παράγων της ζωής του τόπου, με δημόσιες αναφορές και ηχηρό οικογενειακό όνομα, από τα λεγόμενα και «παλαιά δεξιά τζάκια», φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί παρασκηνιακά υπέρ της Γαλλικής πρότασης για την προμήθεια 4 Κορβετών με τις φήμες να «οργιάζουν» ότι είχε εμπλοκή (για λογαριασμό των Γάλλων φυσικά) και στην προμήθεια των 3 φρεγατών Belhhara τις οποίες τελικά η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να προμηθευτεί μετά από σκληρή και αποφασιστική στάση τουλάχιστον 1 δις. ευρώ φθηνότερα από την αρχική πρόταση των Γάλλων και των «επωνύμων» μεσαζόντων τους! Ποιος είναι;

Φημολογείται επίσης, ότι παρασκηνιακή δράση για τα εξοπλιστικά έχει αναλάβει και μιντιακό σύστημα που λειτουργεί υπογείως και το οποίο έχει αναλάβει το …νταραβέρι και τη βρώμικη δουλειά!

Τέλος, οι πληροφορίες λένε πως οι Ιταλοί από αουτσάιντερ μετατράπηκαν σε ένα εκ των φαβορί!

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία