Μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα τρέξει στο γυμναστήριο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι βαράκια για να κρατάει σε φόρμα τα μπράτσα του. Κι όμως. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν φαν του καναπέ και του πρόχειρου φαγητού, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ γυμνάζεται ανελλιπώς και μάλιστα υπό την επίβλεψη γυμναστή. Κάνει ποδήλατο ή διάδρομο γυμναστικής και στη διάρκεια της άθλησης, παρακολουθεί πρωινά προγράμματα στη «μικρή οθόνη». Το στατικό ποδήλατο «Peloton» είναι το αγαπημένο του, όπως αποκαλύπτουν αξιωματούχοι στο Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν αποχωρίζεται ποτέ τις αγαπημένες του λιχουδιές, όπως τα μπισκότα σοκολάτας, τα τσιπς και την πορτοκαλάδα «Gatorade»,

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί ανελλιπώς τις πρωινές εκπομπές όταν γυμνάζεται, όπως συνήθως το «New Day» του αμερικανικού δικτύου CNN ή το «Morning Joe» του MSNBC». Κι όταν ολοκληρώσει την γυμναστική και το πρωινό του, περπατάει μέχρι το Οβάλ Γραφείο κραδαίνοντας έναν καφέ δερμάτινο χαρτοφύλακα και φακέλους. Μαζί με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, ξεκινούν την πρωινή ενημέρωση σχετικά τα καυτά θέματα της διεθνούς επικαιρότητας.

Η βραδινή ρουτίνα του Τζο Μπάιντεν

Το βράδυ, o Τζο Μπάιντεν κοιμάται περίπου πέντε ώρες. Σύμφωνα με τους βοηθούς του, πάντως, είναι νυχτοπούλι. Κοιμάται αργά και του αρέσει να επικοινωνεί τηλεφωνικά με συμβούλους του αναλύοντας τα καυτά θέματα της ημέρας. Πάντως, το τελευταίο πράγμα που κάνει πριν βάλει τις πυτζάμες του είναι να τηλεφωνήσει στον γιο του Χάντερ που έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι κατάφερε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το αγαπημένο γεύμα του Αμερικανού προέδρου είναι οι σούπες και οι σαλάτες με ψητό κοτόπουλο. Ωστόσο, πάντα, έχει μαζί του μπάρες πρωτεΐνης, φυστικοβούτυρο και σάντουιτς με μαρμελάδα.

Ο Μπάιντεν βρέθηκε για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο The Tonight Show και συνομίλησε με τον Τζίμι Φάλον για την καθημερινότητα στον Λευκό Οίκο.

«Η Τζιλ και εγώ προερχόμαστε από την μεσαία τάξη. Είμαστε και οι δύο απόφοιτοι κολεγίου που δούλεψαν σκληρά… τέλος πάντων, το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει να μας σερβίρουν», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «στον Λευκό Οίκο υπάρχει κάποιος να σου φτιάξει πρωινό ή να σου ετοιμάσει τα ρούχα ή κάποιος να σου κουβαλήσει την τσάντα».

«Έχουμε μια συμφωνία. Τα παιδιά που είναι στην κουζίνα του δεύτερου ορόφου, δεν είναι για να μας φτιάχνουν πρωινό, γιατί δεν χρειάζεται να το κάνουν, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας αυγά ή να βάλουμε δημητριακά στο μπολ», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Όταν ο Τζίμι Φάλον, ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο εάν φτιάχνει τα δικά του αυγά, εκείνος δήλωσε: «Λοιπόν, δεν το κάνω, η Τζιλ τα κάνει», λέγοντας ότι μαγειρικές του ικανότητες είναι αρκετά περιορισμένες.