Σήμερα (09/02), ο Υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, Μάριους Καμίνσκι, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα κλείσει ένα σημαντικό συνοριακό πέρασμα με τη Λευκορωσία μέχρι νεοτέρας.

Η –ήδη– τεταμένη σχέση μεταξύ Βαρσοβίας και Μινσκ επιδεινώθηκε περαιτέρω χθες (08/02) όταν δημοσιογράφος πολωνικής καταγωγής καταδικάσθηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη από λευκορωσικό δικαστήριο, μία δίκη την οποία η Πολωνία καταδίκασε ως «πολιτικά υποκινούμενη».

«Λόγω του σημαντικού ενδιαφέροντος της κρατικής ασφάλειας, αποφάσισα να αναστείλω μέχρι νεοτέρας και από τις 12:00 της 10ης Φεβρουαρίου, τη διέλευση από το πολωνό – λευκορωσικό συνοριακό πέρασμα στο Μπομπροβνίκι», έγραψε ο Μάριους Καμίνσκι.

Το Μπομπροβνίκι, που βρίσκεται περισσότερα από 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαρσοβίας, αποτελεί το βασικό συνοριακό πέρασμα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προσέθεσε ότι μετά την καταδίκη του δημοσιογράφου, Αντρέι Ποτζομπούτ, από τη λευκορωσική δικαιοσύνη, θα ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις σε περισσότερα πρόσωπα που συνδέονται με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Η Πολωνία έχει αναχθεί σε βασικό καταφύγιο των Λευκορώσων αντιφρονούντων και η Βαρσοβία είναι ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας, μετά την εισβολή της Ρωσίας, συμμάχου της Λευκορωσίας.

Διαβάστε ακόμη: