Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Η πολιτική αβεβαιότητα η επενδυτική βαθμίδα και τα σενάρια εκλογών!

-Εκλογές στις 26 Μαρτίου, στις 9 Απριλίου, ή τον Ιανουάριο; Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός

-Το ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό επηρεάζει την εξέλιξη της επενδυτικής βαθμίδας, με άμεση επίδραση στο Χρηματιστήριο!


Έρχεται ο «ενεργειακός Τειρεσίας» για να μην αλλάζουν οι καταναλωτές εύκολα προμηθευτή

-Η βάση δεδομένων 7,5 προσώπων και εταιριών θα γίνει… πόθος για πολλούς – Η εταιρία θα συγκεντρώνει τα στοιχεία από όλες τις εταιρείες, όμως δε θα δίνει πρόσβαση σε κανέναν από τους μετόχους


Ο Musk φέρνει την επανάσταση στα κοινωνικά δίκτυα -Αν ο 21ος αιώνας είναι τράπουλα, ο Elon είναι το Τζόκερ…


«Τρίζει τα δόντια της» η κρίση

-Υπό “πολιορκία” η ελληνική οικονομία – Ανησυχία για τις ευρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία από την άνοδο του πληθωρισμού, και οι απώλειες από την αύξηση των επιτοκίων του ευρώ.


Halloween: Εξαιρετική περίοδος για αγορά μετοχών

-Φαντάσματα και καλικάντζαροι καταδιώκουν για άλλη μια φορά τα χρηματιστήρια που παραδοσιακά μετά χαρίζουν μεγάλες αποδόσεις.


Μια ανάσα από τη Συνεταιριστική Σερρών οι Εξάρχου – Μπάκος – Καϋμενάκης! Ο Στουρνάρας «έκοψε» τον Αμερικανοεβραίο Sassoon, ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση της τράπεζας όρισε σύμβουλο την Ernst and Young!

-Η Deloitte προσδιορίζει το άνοιγμα στα 25-30 εκατ. – Το Δ.Σ. της Παγκρήτιας, ο Σάλλας, το αίτημα για έκτακτη Γ.Σ. και το αξίωμα ότι στις τράπεζες κάνουν κουμάντο SSM, ΤτΕ και πρώτος τη τάξει μέτοχος!


Ο Σκέρτσος ισχυρός άνδρας στο Μαξίμου, ο Ξηρουχάκης ήθελε να πάει διευθύνων στην Αττικής, ο μεσολαβητής έριξε γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρό κέντρο και ο Σπ. Θεοδωρόπουλος είναι γλυκατζής!

-Τέσσερεις πολύ inside πληροφορίες για να ξέρετε τι γίνεται και τι παίζει στα άδυτα των κομμάτων, των επιχειρήσεων, των τραπεζών και γενικότερα της θεσμικής και εξωθεσμικής εξουσίας!


Σε μεγάλη εισηγμένη προσελήφθη πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας (ΓΑΔΑ), για να «παρακολουθεί» τον τρόπο ζωής των στελεχών που εμπλέκονται σε αναθέσεις και προμήθειες!

-Αληθεύει ότι ο CEO της επιχείρησης φέρεται να μην έχει εμπιστοσύνη στα μεγαλοστελέχη του και γιαυτό τα έχει θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση; Αν ζουν υπερπολυτελώς και ποιο είναι το lifestyle τους!


Σκανδαλολογία και διαπλοκή βάζουν σε σκέψεις το Μέγαρο Μαξίμου για διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών το Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου 2023!

-Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να επισπεύσει τις διαδικασίες, για να μη σέρνεται η κυβέρνηση από τη σκανδαλολογία και τις διαθέσεις των συμφερόντων που επιδιώκουν κυβέρνηση οπερέτα 2-3 κομμάτων!


Όλα κι όλα 2 big deals σε ένα Χρηματιστήριο 5-10 μετοχών – Η ΔΕΗ, η Τέρνα Ενεργειακή, η αποχώρηση της Deutsche Telekom από τον ΟΤΕ και η είσοδος στο ΧΑ της Optima και της Παγκρήτιας!

-Η Mitsubishi και η Εθνική θα χρηματοδοτήσουν την Sentier που θα βάλει πάνω από 1 δισ. ίδια κεφάλαια! Έχει πλάκα που τα κέντρα τα οποία υπονόμευαν την ΔΕΗ, τώρα θριαμβολογούν!


Οι μπαρούφες Πατέλη (με Λινάτσα ή χωρίς) και Σταϊκούρα για το (προσχηματικό) ενδιαφέρον Αράβων και Ιταλών για το 20% της Εθνικής και το 26% της Τράπεζας Πειραιώς!

-Η αυλή του πρωθυπουργού και το οικονομικό επιτελείο προσπαθούν ανεπιτυχώς να φτιάξουν δήθεν επενδυτικό κλίμα εν όψει των εθνικών εκλογών που επίκεινται την άνοιξη ή και νωρίτερα!


Η πολιτική αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη σκανδαλολογία και τις επιθέσεις ισχυρών κέντρων και κομμάτων στην κυβέρνηση επηρεάζει την εξέλιξη της Επενδυτικής Βαθμίδας με άμεση επίδραση στο Χρηματιστήριο!

-Η επιχείρηση να ξεθωριάσει η κυριαρχία Μητσοτάκη, καθιστά το πολιτικό σκηνικό ομιχλώδες και οδηγεί σε μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας – οπερέτες όπου τα συμφέροντα θα κινούν τα νήματα!


Συνεγγυητικό Χρηματιστών: Νέα διοίκηση παλιά μυαλά, αλλά και σοβαρή αντιπολίτευση – Οι κόντρες, οι ίντριγκες και τα αλλεπάλληλα «μαχαιρώματα» που οδήγησαν στην αποχώρηση της Λαζαράκου από τη διεκδίκηση της προεδρίας!

-Η εκλογή Κυρίτση (νυν πρόεδρος ΣΜΕΧΑ), Πετροπουλάκη, η νέα πρόεδρος Στάμου και η γνωστή παρέα από παράγοντες και υπαλλήλους του Χρηματιστηρίου που νιώθει ανακουφισμένη!


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου

Διαβάστε ακόμη: