Επίσημη πρόσκληση στο Met Gala, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Karl Lagerfeld, δέχθηκε η αγαπημένη του γάτα, η Choupette.

Όπως αποκάλυψε στη New York Post ο Λούκα Μπερουλιέ, ο ατζέντης της Choupette και ιδιοκτήτης του My Pet Agency, «η γάτα έλαβε την πρόσκληση». «Είναι μια εκδήλωση προς τιμήν της κληρονομιάς του Karl και η Choupette είναι προφανώς κεντρικό κομμάτι της κληρονομιάς» πρόσθεσε ο Μπερουλιέ.

Το θέμα της φετινής έκθεσης του Ινστιτούτου Κοστουμιών είναι «Karl Lagerfeld: A line of Beauty» και θα γιορτάσει τον εμβληματικό Γερμανό σχεδιαστή, ο οποίος εργάστηκε για τους οίκους Chanel, Fendi, Balmain και μυριάδες άλλους οίκους μόδας πριν από το θάνατό του το 2019.

Θα είναι η Choupette η πρωταγωνίστρια της βραδιάς;

Ορισμένοι μάλιστα εικάζουν πως η Choupette θα μπορούσε να είναι η πρωταγωνίστρια του κόκκινου χαλιού στο ετήσιο γκαλά, το οποίο επιβλέπει η εκδότρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ, την 1η Μαΐου.

«Μπορώ να την φανταστώ να μπαίνει με μια μεγάλη συνοδεία – ίσως με την Άννα ή την Γκρέις Κόντινγκτον. Νομίζω ότι θα μπορούσε να μπει είτε μόνη της είτε με τη συνοδεία κάποιας μεγάλης διασημότητας, ίσως την Μπιγιονσέ» δήλωσε η Μισέλ Μπάρον, εικονογράφος που εργάστηκε το 2015 στο coffee table book «Where’s Karl? A Fashion-Forward Parody». «Ή ίσως θα συνοδεύεται από τον παλιό σωματοφύλακα του Karl, τον Sébastien Jondeau» πρόσθεσε.

Η ιστορία της Choupette

Γεννημένη στις 15 Αυγούστου 2011, η κρεμ γάτα Birman ανήκε αρχικά στο μοντέλο Baptiste Giabiconi. Το γατάκι ήταν δώρο γενεθλίων από φίλους του και το ονόμασε έτσι από το ‘συνηθισμένο παρατσούκλι στα γαλλικά για τα όμορφα κορίτσια’» σύμφωνα με τους New York Times.

Εκείνη τη χρονιά, ο Giabiconi ζήτησε από τον Karl Lagerfeld να προσέχει τη γάτα του στις γιορτές. Ο σχεδιαστής ήταν αρχικά απρόθυμος, αλλά γρήγορα την ερωτεύτηκε. «Κατάλαβα πως η Choupette έδινε μεγάλη χαρά στον Karl» είχε δηλώσει ο Giabiconi στους Times. Έτσι αποφάσισε να του χαρίσει την γάτα.

«Το διασημότερο αιλουροειδές του κόσμου»

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία της μόδας. Η πανέμορφη γάτα έγινε viral στις αρχές του 2012, όταν ο αρχισυντάκτης του περιοδικού V Magazine, Stephen Gan ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία της Choupette, παρουσιάζοντάς την ως την «νέα γατούλα» του Lagerfeld.

Το 2014, η Choupette εξασφάλισε τη δική της σειρά μακιγιάζ από τη Shu Uemura και ακολούθως έβγαλε πάνω από ε εκατομμύρια δολάρια κάνοντας μια καμπάνια για ένα γερμανικό αυτοκίνητο.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία την αποκάλεσαν «το πιο διάσημο αιλουροειδές στον κόσμο». Ήταν πάντα στο πλευρό του Karl Lagerfeld που την έπαιρνε μαζί του στα ταξίδια του.

«Ο Karl συνήθιζε να λέει: ‘Στη ζωή μου, η προτεραιότητά του είναι η Choupette πάνω από όλα τα άλλα’» λέει ο Μπερουλιέ. «Ήταν τα πάντα γι’ αυτόν. Είχε μάλιστα δηλώσει: ‘Θα ήθελα να μετενσαρκωθώ ως Choupette’».

Η ικανότητά της να ηρεμεί τον Karl Lagerfeld

Οι ειδικοί της βιομηχανίας της μόδας λένε ότι ίσως το πιο αξιαγάπητο πράγμα στην Choupette δεν είναι μόνο η φουντωτή ουρά της και τα φωτεινά μπλε μάτια της γάτας – ήταν η ικανότητά της να ηρεμεί τον ιδιοκτήτη της.

«Η Choupette ήταν φαινόμενο. Ο Karl Lagerfeld δεν θεωρούνταν το πιο ήρεμο άτομο, οπότε ήταν απίστευτα ειρωνικό ότι βασικά ερωτεύτηκε την Choupette και έγινε η χνουδωτή μούσα του, η οποία τον εξανθρώπισε, πράγμα που ήταν κάπως υπέροχο» δήλωσε στην εφημερίδα New York Post, η Kathlin Argiro, καθηγήτρια σχεδιαστών μόδας στο Fashion Institute of Technology.

Πώς ζει σήμερα η Choupette – Η περιουσία που της άφησε ο Karl Lagerfeld

Το 2018, ο Lagerfeld δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό Numero ότι είχε ορίσει τη γάτα ως έναν από τους κληρονόμους της περιουσίας του. Ο διάσημος σχεδιαστής πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019 σε ηλικία 85 ετών και φημολογείται ότι άφησε την περιουσία του στην Choupette.

Ο Μπερουλιέ δήλωσε ότι οι ακριβείς λεπτομέρειες της περιουσίας του Lagerfeld όσον αφορά τη γάτα είναι ασαφείς. «Εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο. Ο Karl ήταν ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος. Ήθελε να διασφαλίσει ότι η Choupette δεν θα είχε ποτέ ανάγκη».

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τον θάνατο του σχεδιαστή, την Choupette φρόντιζε επιδέξια η πρώην οικονόμος του, Françoise Caçote. «Είναι πολύ κακομαθημένη από τα δώρα που δέχεται» δήλωσε ο Μπερουλιέ. «Τα περισσότερα από αυτά στη συνέχεια δωρίζονται. Εξακολουθεί να έχει έναν πολύ πολυτελή τρόπο ζωής».

Η γάτα συνεχίζει να εργάζεται περιστασιακά, κάνοντας καμπάνιες για το brand Karl Lagerfeld, τη σειρά πολυτελών κατοικίδιων ζώων LucyBalu και τη L’Oréal. Και αναμφίβολα, ζει μια καλή ζωή.

«Στο τέλος της ημέρας είναι μια γάτα – χρειάζεται καλό φαγητό, να την φροντίζουν και να την αγαπούν» λέει ο Μπερουλιέ. «Προφανώς δεν πετάει με ιδιωτικά τζετ και δεν έχει 10 άτομα να εργάζονται γι’ αυτήν κάθε μέρα αλλά η Françoise εργάζεται γι’ αυτήν με πλήρη απασχόληση. Αυτό ήθελε ο Karl γι’ αυτήν».

Διαβάστε περισσότερα