Η εταιρεία του τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών Pinterest Inc απολύει περίπου 150 εργαζομένους της, ή περίπου το 5% του συνολικού προσωπικού της, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg χθες Τετάρτη, εξέλιξη που ακολουθεί σειρά κατάργησης θέσεων εργασίας από πολλά μεγάλα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας το τελευταίο διάστημα, με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Η εταιρεία, που επιτρέπει σε χρήστες του διαδικτύου να μοιράζονται φωτογραφίες και να δημιουργούν συλλογές εικόνων («pinboards»), ενημέρωσε τους εργαζομένους που πλήττονται χθες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλέστηκε πηγή ενήμερη σχετικά.

Pinterest: «Προχωράμε σε οργανωτικές αλλαγές»

Οι απολύσεις αφορούν πρακτικά όλα τα τμήματα της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αν και όχι όλα εξίσου.

«Προχωράμε σε οργανωτικές αλλαγές» προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίτευξη στόχων που αποτελούν «προτεραιότητες για την εταιρεία μας» και «της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας», ανέφερε εκπρόσωπος της επιχείρησης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επιβεβαιώνοντας πως γίνονται απολύσεις αλλά αποφεύγοντας να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η Pinterest θα προσφέρει στους εργαζόμενους αποζημιώσεις, διάφορες υπηρεσίες και καλύψεις κατά τη διάρκεια της μετάβασης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ποιες μεγάλες εταιρείες έχουν αποφασίσει απολύσεις

Η Amazon, η Meta, η Google, η Microsoft, το Spotify και το Twitter είναι μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις.

Συγκεκριμένα, το Spotify πρόκειται να απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους, καθώς ο τομέας της τεχνολογίας συνεχίζει να υποφέρει από μια «πλούσια ύφεση».

Τις τελευταίες εβδομάδες, η μητρική εταιρεία Alphabet της Google δήλωσε ότι θα καταργήσει 12.000 θέσεις εργασίας.

Η μητρική εταιρεία του Facebook τον Νοέμβριο απέλυσε το 13% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, καθώς παλεύει με μια αδύναμη διαφημιστική αγορά και αυξανόμενα κόστη.

Το Twitter απέλυσε το μισό εργατικό δυναμικό του σε ομάδες που κυμαίνονται από τις επικοινωνίες και την επιμέλεια περιεχομένου μέχρι το προϊόν και τη μηχανολογία μετά την εξαγορά του Έλον Μασκ ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 18.000 θέσεις εργασίας σε εταιρικό και τεχνολογικό επίπεδο, κάτι που θα είναι οι μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στην ιστορία της εταιρείας.

Η Microsoft τον Ιανουάριο προχώρησε σε απολύσεις 10.000 εργαζομένων, επικαλούμενη οικονομική συγκυρία. Οι απολύσεις επηρέασαν σχεδόν το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Microsoft.

Αν και η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμη σημαντικές απολύσεις, ο Tim Cook, διεθυντής της πλατφόρμας δήλωσε στο CBS Mornings: «Αυτό που κάνουμε ως συνέπεια του ότι βρισκόμαστε σε αυτή την περίοδο, είναι ότι είμαστε πολύ προσεκτικοί στις προσλήψεις μας. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε, αλλά δεν προσλαμβάνουμε παντού στην εταιρεία».

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ Intel δήλωσε πρόσφατα ότι θα μειώσει το κόστος κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 και στη συνέχεια θα το αυξήσει στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Διαβάστε ακόμη: