Την ώρα που ο πρωθυπουργός επικαιροποιεί και πάλι εξαγγελθέντα έργα στη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται ταχεία εκκίνηση ή αποπεράτωσή τους, στο νότιο ημισφαίριο της χώρας, στο έργο της κατασκευής του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου τα πράγματα φαίνεται ότι δεν πάνε (καθόλου) καλά και πάντως δεν εξελίσσονται σε καμία περίπτωση σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Παραγωγικοί φορείς της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμαρτύρονται σε κυβερνητικούς βουλευτές και παράγοντες ότι δεν τηρούνται από όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες τα σχετικά χρονοδιαγράμματα και μεταφέρουν προς το αρμόδιο υπουργείο τη δυσαρέσκειά τους για όσα συμβαίνουν, κάνοντας μάλιστα και σχετικές καταγγελίες για τη στάση, με διάφορες προφάσεις, ορισμένων εργολάβων και κατασκευαστών.

Στα πλαίσια αυτά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εντάσσονται και οι καταγγελίες κατά του δήμου Πύργου, για ευνοϊκούς όρους προμηθειών αδρανών υλικών προς συγκεκριμένο εργολάβο, σε αντίθεση με την μεταχείριση άλλων, που έχουν αναλάβει άλλα τμήματα των συνολικών εργασιών.

Η στήλη πληροφορείται μάλιστα ότι έγινε χαμός σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στον τοπικό Τύπο το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, ακόμα και με επώνυμες καταγγελίες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η κατάσταση, δεν είναι η καλύτερη δυνατή για την ολοκλήρωση του πολύπαθου αυτού οδικού άξονα και θα πρέπει ο νέος υπουργός έργων, ο Χρήστος Σταϊκούρας, να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα, σφίγγοντας τα λουριά σε υπεργολάβους και αναδόχους των τεσσάρων τμημάτων του όλου έργου.

Διαβάστε ακόμη: