Η Novavax, μία από τις εταιρείες που προετοιμάσθηκε για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, θα περικόψει περίπου το 25% του εργατικού δυναμικού της, καθώς η πανδημία εξασθενεί.

Ο κατασκευαστής εμβολίων θα ενοποιήσει, επίσης, τις εγκαταστάσεις και την υποδομή του, ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους, σύμφωνα με σημερινή (09/05) ανακοίνωση. Η εταιρεία απαριθμούσε λίγο λιγότερους από 2.000 υπαλλήλους, στο τέλος του περασμένου έτους.

Η είδηση προκάλεσε άνοδο στη μετοχή κατά 7% πριν από το «άνοιγμα» της αγοράς στη Νέα Υόρκη. Τον τελευταίο χρόνο, η μετοχή είχε πτώση 86%, εξαιτίας των ανησυχιών για τον φόβο εάν η εταιρεία θα μπορέσει να παραμείνει σε λειτουργία.

Η Pfizer, η Moderna και άλλες εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μαζική παραγωγή προϊόντων με σκοπό να καταπολεμηθεί η πανδημία σε σύντομο χρονικό διάστημα, προβλέπουν αντιστροφή της ζήτησης καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και αρκετές χώρες –συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής– μειώνουν τα επίπεδα συναγερμού έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό. Όπως και άλλοι κατασκευαστές εμβολίων, η Novavax προσπαθεί να συνδυάσει το εμβόλιο, με ένα προληπτικό φάρμακο για τη γρίπη που θα χρησιμοποιείται εποχιακά.

«Η μείωση του εργατικού μας δυναμικού ήταν μία δύσκολη απόφαση, ωστόσο, πιστεύουμε ότι ήταν απαραίτητο να ευθυγραμμίσουμε καλύτερα την υποδομή και την κλίμακά μας, με την ενδημικότητα της νόσου», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Τζον Τζέικομπς.

Τα συνολικά έσοδα της Novavax για το α’ τρίμηνο ήταν περίπου 81 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία που εδρεύει στο Μέριλαντ, από 704 εκατομμύρια δολάρια πριν από έναν χρόνο. Οι αναλυτές είχαν υπολογίσει πωλήσεις 85.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις για ολόκληρο το έτος θα κυμαίνονται από 1.4 έως 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: