Η Nike κατέθεσε μήνυση εναντίον του Dominic Ciambrone, γνωστού και ως “The Shoe Surgeon”, και ζητά αποζημίωση ύψους 60 εκατ. δολαρίων, τα οποία είναι τα κέρδη που αποκόμισε παραβιάζοντας τουλάχιστον 30 εμπορικά σήματα του γίγαντα αθλητικών ειδών.

Ο The Shoe Surgeon ειδικεύεται στην πώληση κατά παραγγελία sneakers που βασίζονται συχνά σε υπάρχουσες σιλουέτες της Nike και στην δημιουργία δικών του σχεδίων Nike χωρίς της έγκριση της μάρκας. Ως εκ τούτου, η Nike αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

“Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές δεν θα παραπλανηθούν και θα έχουν πρόσβαση σε αυθεντικά προϊόντα Nike, Inc. που είναι εξουσιοδοτημένα και δημιουργημένα σύμφωνα με τα υψηλά μας πρότυπα” ανέφερε η Nike σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Hypebeast. “Είναι ατυχές το γεγονός ότι μετά από πολλές προσπάθειες να επιλυθεί αυτό το ζήτημα ιδιωτικά, έπρεπε να κινηθούμε νομικά εναντίον του Shoe Surgeon”.

Η Nike δεν έχει μόνο πρόβλημα με τη χρήση της επωνυμίας της και τα σχέδιά της, αλλά και με το γεγονός ότι ο The Shoe Surgeon διοργανώνει μαθήματα που διδάσκουν στους ανθρώπους πώς να δημιουργούν αθλητικά παπούτσια τύπου Nike.

Διαβάστε ακόμη