Ανάστατη η Μύκονος από την απόφαση για lockdown

Η Μύκονος δεν βράζειμόνο από την ζέστη αλλά και από αγανάκτηση για το περιβόητο lockdown που επιβλήθηκε στο νησί το μεσημέρι του Σαββάτου της 17ης Ιουλίου.

Όταν το ρολόι έδειξε έξι ακριβώς οι Dj  του νησιού κατέβασαν τα ακουστικά τους και έκλεισαν τον υπολογιστή τους, ενώ οι πελάτες κάθισαν στις καρέκλες τους.

Κρατήσεις που τινάζονται στον αέρα

Το κύμα των ακυρώσεων που σχηματίστηκε θα αυξηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα αφού τα email σε ξενοδοχεία, beach club και εστιατόρια πέφτουν σαν τη βροχή. Στο νησί γίνεται λόγος για χιλιάδες canselations σε κρατήσεις από το εξωτερικό για τα ξενοδοχεία και τις βίλες, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και επιχειρηματίες δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το σοκ της χθεσινής μέρας.

«Όλα δείχνουν ότι πάμε για ακυρώσεις σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αφού οι πελάτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν την κράτηση τους σε νέες ημερομηνίες που τους προτείνονται», ανέφερε μεγάλος ξενοδόχος σε φίλους του.

Ένας πάμπλουτος Ισραηλινός που είχε προπληρώσει βίλα στο νησί με 50.000 ευρώ για δεκαήμερη παραμονή, έφυγε χθες έπειτα από τρεις μόλις ημέρες μαζί με τους φίλους του.

Στον αέρα το νησί των ανέμων

Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι είναι πλέον στον αέρα, αφού με την παρούσα κατάσταση και την επερχόμενη σοβαρή πτώση των αφίξεων υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, που δεν θα χρειαστεί.

Με μια κοινή ανακοίνωση των δυο σωματείων – ΣΕΔΕΜ και ΣΕΕΧΩΜ – που φέρει τον τίτλο «Από το Δόξα ο Θεός στο βοήθα Παναγιά» οι επιχειρηματίες της Μυκόνου κάνουν λόγο για μια δυσάρεστη έκπληξη που τους επιφύλασσε η κυβέρνηση δια του κ. Χαρδαλιά.

Τονίζουν ότι αυτές οι 11 χαμένες πλέον ημέρες είναι ένας χαμένος αιώνας για τους ίδιους που παρότι έφτασαν κοντά στο να κλείσουν για δυο ημέρες όλα τα μαγαζιά στο νησί τελικά δεν το έπραξαν, σεβόμενοι τις δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών. Χθες το βράδυ τα σοκάκια της Μυκόνου δεν έσφυζαν από κόσμο και μουσικές.

Ο κόσμος που ζει και εργάζεται στην «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού με έσοδα που δεν γίνονται πουθενά αλλού σε πέντε μήνες, κάνει λόγο για μια ακατανόητη απόφαση, ειδικά από την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών από το Ισραήλ και την Αμερική είναι εμβολιασμένοι, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τους εργοδότες τους.

Η φράση «όλα είναι στον αέρα πλέον» κυριαρχεί μαζί με την διάχυτη απογοήτευση, ενώ οι εικόνες μετά τις έξι το απόγευμα διέφεραν από μέρος σε μέρος, μέχρι να σταλεί η περιβόητη ΚΥΑ στο νησί.

Σχετική είδηση: Μύκονος: «Εκκλησία» τα beach bar μετά το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής