Το Meta Platforms του Mark Zuckerberg εργάζεται σε μια νέα εφαρμογή κοινωνικών μέσων που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν ενημερώσεις κειμένου, επιβεβαίωσε η εταιρεία σε μια δήλωση.

Η εφαρμογή, με την κωδική ονομασία P92, θεωρείται ως ανταγωνιστής του Twitter υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ.

Αν και το Twitter δεν ήταν ποτέ η πιο δημοφιλής πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες του βρέθηκαν να αναζητούν εναλλακτικές, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, το απέκτησε πέρυσι.

Σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως χάος μέσα στο Twitter, τα χαρακτηριστικά έχουν κοπεί και αλλάξει, και τα tweets από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο έχουν σπρωχτεί από το λαιμό των χρηστών αναμειγνύοντας τον αλγόριθμο.

Άλλες εταιρείες θεωρούν αυτό ως μια ευκαιρία να φέρουν μια νέα εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Jack Dorsey, να λανσάρει έναν αντίστοιχο αντίπαλο προϊόν νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το Moneycontrol.com, ένας ιστότοπος επιχειρηματικών ειδήσεων με έδρα την Ινδία, αποκάλυψε αρχικά ότι η Meta εργάζεται επίσης σε ένα ανταγωνιστικό προϊόν, το P92.

Το P92, μια αυτόνομη εφαρμογή περιεχομένου

Σύμφωνα με την εσωτερική σύνοψη προϊόντος του ειδησεογραφικού πρακτορείου, το P92 είναι μια αυτόνομη εφαρμογή περιεχομένου που βασίζεται σε κείμενο που θα φέρει την επωνυμία Instagram.

Οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά τους στο Instagram και στα αρχικά στάδια, οι χρήστες θα μπορούν να μεταδίδουν τις αναρτήσεις τους σε άλλους.

Δεδομένου ότι η πλατφόρμα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια αποκεντρωμένη δομή όπου τα προφίλ χρηστών θα βρίσκονται σε διαφορετικούς διακομιστές, δεν είναι σαφές εάν οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν άλλους και να δουν το περιεχόμενο των χρηστών από άλλους διακομιστές.

Διαβάστε περισσότερα