Ο πρώτος ουρανοξύστης με το σήμα της Mercedes-Benz είναι καθ’ οδόν και θα βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία μόλις ανακοίνωσε μια νέα θυγατρική εταιρεία real estate με το όνομα Mercedes-Benz Places, συνεργάζεται με την κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία ακινήτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Binghatti Properties, για να παραδώσει τον ουρανοξύστη κατοικιών της.

Σε ύψος περίπου 341 μέτρων πάνω από το έδαφος, ο εντυπωσιακός ουρανοξύστης θα εκτείνεται σε 65 ορόφους και θα κατασκευαστεί στην καρδιά της περιοχής του κέντρου της πόλης, κοντά στο Dubai Mall, το Museum of the Future, και το Burj Khalifa.

Είμαστε βαθιά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Mercedes-Benz – ένα πραγματικά εμβληματικό όνομα – για την ανάπτυξη του πρώτου ουρανοξύστη πολυτελών κατοικιών της μάρκας στον κόσμο”, δήλωσε ο Muhammad BinGhatti, Διευθύνων Σύμβουλος της Binghatti, σε δήλωση τύπου.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο επερχόμενος ουρανοξύστης βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Από ό,τι μπορούμε να πούμε από την αρχική απόδοση, η εξωτερική σιλουέτα του κτιρίου θα είναι κυρτή και θα ενσωματώνει το λογότυπο της Mercedes-Benz. Όπως θα περίμενε κανείς, η συνολική αρχιτεκτονική θα βασίζεται επίσης στη σχεδιαστική φιλοσοφία “Sensual Purity” της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα ενσωματώνει έξυπνες τεχνολογίες, μαζί με φινιρίσματα υψηλής ποιότητας.

“Με την πολυετή εμπειρία της στην ανάπτυξη ακινήτων, η Binghatti είναι ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς. Στόχος μας με τον πρώτο μας ουρανοξύστη κατοικιών είναι να δημιουργήσουμε νέους, επιθυμητούς χώρους που κληρονομούν το DNA της επωνυμίας μας και δίνουν στους πελάτες μας ένα μέρος για να επιστρέψουν και χαλαρώσουν.”

Παρόλο που αυτή είναι η πρώτη “επιδρομή” της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας στο real estate, η Binghatti βρίσκεται πίσω από τον ουρανοξύστη της πολυτελούς ωρολογοποιίας και μάρκας κοσμημάτων Jacob & Co., τα διαμερίσματα του οποίου βγήκαν στην αγορά τον Ιούνιο και κατασκευάζει επίσης έναν υπερσύγχρονο ουρανοξύστη 42 ορόφων με ρέουσες καμπύλες στο Ντουμπάι, για λογαριασμό της Bugatti.

Διαβάστε ακόμη: