Την πολιτική ενός παιδιατρικού νοσοκομείου για τη χρήση μάσκας παραβίασε η Μελάνια Τραμπ τη στιγμή που αφαίρεσε τη μάσκα της για να διαβάσει ένα παραμύθι στα παιδιά. Κάθε χρόνο, από τότε που έγινε Πρώτη Κυρία, η Τραμπ επισκέπτεται το Children’s National Hospital.

Έφτασε εκεί φορώντας μάσκα, αλλά όταν πήρε τη θέση της μπροστά από χριστουγεννιάτικο δέντρο, προκειμένου να διαβάσει ένα παραμύθι για τα παιδιά, την έβγαλε.

Αν και τήρησε το μέτρο των αποστάσεων, οι κανονισμοί του νοσοκομείου απαιτούν όλοι οι επισκέπτες να φορούν μάσκα. Αυτός ο κανόνας αφορά όλους τους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου, ενώ προβλέπει και ότι πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας «όλες τις φορές» που κάποιος είναι κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος για την εκδήλωση, ανέφερε ότι ήταν περιορισμένος ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν φέτος, όπως και ότι απαιτήθηκε όλοι οι παριστάμενοι να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

«Στην επίσκεψη εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του νοσοκομείου για τους ομιλητές σε ό,τι αφορά τις μάσκες που, με βάση τις οδηγίες για την περιοχή, προβλέπουν ότι δεν απαιτείται όταν κάποιος δίνει ομιλία, για μετάδοση ή σε ζωντανό κοινό, να φορά μάσκα, με την προϋπόθεση ότι κανένας δεν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 μέτρων», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, που επισήμανε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Πρώτη Κυρία ήταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 3,6 μέτρων από τους άλλους.

Επιπροσθέτως, επί του θέματος η εκπρόσωπος του νοσοκομείου, Νταϊάνα Τρόιζ, επικαλέστηκε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών της Ουάσινγκτον και όχι την πολιτική του νοσοκομείου, όταν απάντησε στο CNN για το θέμα. Σημείωσε ότι υπό αυτούς τους κανόνες δεν απαιτείται η χρήση μάσκας από ομιλητή, αρκεί να μην βρίσκεται κανείς σε απόσταση περίπου 2 μέτρων. «Στην περίπτωση της σημερινής επίσκεψης, ενώ η Πρώτη Κυρία αφαίρεσε τη μάσκα της ενώ διάβαζε ένα παραμύθι, ήταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 3,6 μέτρων από τους υπόλοιπους στον μεγάλο προθάλαμο. Όλοι οι άλλοι που βρίσκονταν στον χώρο φορούσαν μάσκα», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι η Μελάνια Τραμπ φορούσε μάσκα στο υπόλοιπο της επίσκεψης.