Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Η μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές τράπεζες

-Έρχεται νέο κύμα επεκτάσεων και εξωστρέφειας με πολύ ισχυρές βάσεις
-Γιατί η Eurobank «βιάζεται» για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο- Η έξυπνη κίνηση της Alpha Bank στη Ρουμανία και τι θα κάνουν Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς – Οι δύο κρίσιμες ημερομηνίες για την επενδυτική βαθμίδα – Ποιες αλλαγές αποφάσισε ο Μητσοτάκης και πότε θα τις ανακοινώσει


Γιατί δεν είναι αυτό που λένε η Αττική Οδός
– Χωρίς κατασκευαστικό αντικείμενο, με «ολίγη» συντήρηση, ασαφές περιβάλλον διοδίων, υψηλά επιτόκια, ακριβό χρήμα Φήμες για υψηλή προσφορά Περιστέρη, στα 2 δις. η Macquarie


Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το ξέπλυμα
1. Νεαρός επιχειρηματίας, που ερευνάται για υπέρμετρο πλουτισμό (πόθεν έσχες) και νομιμοποίηση εσόδων μετά από ανώνυμη καταγγελία.
2. Πολύ γνωστός εφοπλιστής που «σήκωσε» προσωπικά από εταιρικό λογαριασμό πολύ μεγάλο ποσό σε μετρητά! Χτύπησε κόκκινο στην ΤτΕ που ενημέρωσε τις ανεξάρτητες Αρχές!


«Άρπαξε ένα δεκάρικο μαύρο» για το προξενιό με τους Άραβες
– «Η πολύ μεγάλη δουλειά», οι «χοντρές μίζες», ο εγχώριος ισχυρός όμιλος και ο «μεσάζοντας» υπεράνω υποψίας!


O τζιτζιφιόγκος με τα στενά κόκκινα και πράσινα παντελόνια, πρώην συνομιλητής του Μαξίμου, με το ξέπλυμα και την φοροδιαφυγή, προοριζόταν για… μικρομέτοχος


3 + 1 πανίσχυροι επιχειρηματικοί πόλοι ψάχνουν κελύφη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μεθοδεύουν χρηματιστηριακές κινήσεις


Στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα ιδιωτική Χρηματιστηριακή
ο τζίρος της από 1,3 εκατ. το 2020 εκτινάχθηκε στα 21 εκατ. ευρώ το 22 -Προς ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΧΕ-Διενεργείται έλεγχος από τον ΣΔΟΕ – Αγοραπωλησίες μετοχών σε φορολογικούς παραδείσους και ύποπτες πλατφόρμες!


-«Πατούν γκάζι» για την επιστροφή σε Βαλκάνια και Κύπρο
-Πηγή κερδών οι θυγατρικές του εξωτερικού – Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Eurobank
– Πώς θα επανέλθει στα Βαλκάνια η Εθνική Τράπεζα
-Alpha Bank: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στη ΝΑ Ευρώπη
-Μέσω ψηφιακής τραπεζικής η στρατηγική εξωστρέφειας της Πειραιώς
– Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση των αποδοχών των τραπεζιτών


Τι κοινό έχουν ο Φάμελλος, η Goldman Sachs, ο Αστυφίδης, περίεργα δημοσιεύματα του Τύπου και η ΔΕΗ

-Το success story Στάσση, ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ, τα συμφέροντα της Ενέργειας, οι ισχυροί ξένοι και εγχώριοι επενδυτές (πχ CVC), το μέλλον της επιχείρησης και ο ρόλος του Αλ. Πατέλη!
-Οι υποστηρικτές της Διοίκησης Παναγιωτάκη που θα έπρεπε να απολογείται στον εισαγγελέα, η εκτός τόπου και χρόνου Αξιωματική Αντιπολίτευση και οι σκοπιμότητες των «νταβατζήδων» της Ενέργειας!


Στον Σταύρο Παπασταύρου η ΕΥΠ και οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την Δικαιοσύνη

-Απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Υπ. Επικρατείας, που διαθέτει γνώσεις και εμπειρία!


Η πρεμούρα της Βασίλως (που φέρει το προσωνύμιο Κριστλ Κάρινγκτον λόγω ομοιότητας με την πρωταγωνίστρια της σαπουνόπερας «Δυναστεία») να επιβάλει ποινές στον Ελλάκτωρα!


Μείζον ζήτημα ασυμβίβαστου στον ΟΛΘ, σχετικά με τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένος Βόλου – Ο Π. Σταμπουλίδης, Νο 2 του Ταμείου που βγάζει τον διαγωνισμό, είναι μέλος του ΔΣ του ΟΛΘ!


Το τέλος του Αμερικανικού Ονείρου: Αδύνατη πλέον η αποταμίευση για στέγη

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Αυγούστου

Διαβάστε ακόμη: