Ενώ μέχρι πριν από ένα μήνα, όλα έδειχναν ότι η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της Εθνικής τράπεζας προχωρεί με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί είχαν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και συντονιστή της υπόθεσης, την Goldman Sachs εν προκειμένω η οποία χειρίστηκε και τις αυξήσεις κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, της Alpha bank αλλά και της ΔΕΗ, ξαφνικά αναδεικνύεται μια οπισθοχώρηση από τις αρχικές θέσεις και μια ανατροπή στην μείζονος σημασίας υπόθεση!!!

Την ώρα τούτη, βάσει των πληροφοριών που έχουν περιπέσει στην αντίληψη του Radar.gr, η υπόθεση του placement από το ΤΧΣ διά μέσω του οποίου θα διαθέσει το 20% των μετοχών της Εθνικής (από το 41% που κατέχει) σε ιδιώτες επενδυτές, βρίσκεται στον …αέρα, όπως και η αύξηση κεφαλαίου – μαμούθ που θα επακολουθούσε!

Έγκυρες πληροφορίες, από πηγές εκ των έσω, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, κάνουν λόγο για στροφή 180 μοιρών, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται δυσαρεστημένο από τον τρόπο που η Goldman Sachs χειρίστηκε παρασκηνιακά την υπόθεση και ειδικά το ζήτημα της επιλογής των επιχειρηματιών – επενδυτών οι οποίοι θα έπαιρναν το 20% των μετοχών από το placement του ΤΧΣ!!!

Ειδικότερα η κυβέρνηση, φέρεται να μην συμφωνεί με την διάθεση μετοχών της Εθνικής στον έναν εκ των τριών επενδυτών με τους οποίους φέρεται να συνομίλησε ο συντονιστής της έκδοσης!

Ειδικότερα οι πληροφορίες λένε πως ενώ η κυβέρνηση συμφώνησε στην επιλογή δύο ή και περισσότερων Ελλήνων επιχειρηματιών – επενδυτών ή εφοπλιστών, εντούτοις δεν υπήρξε έγκριση για το πρόσωπο ξένου μεγαλοεπιχειρηματία που δραστηριοποιείται ενεργά στη χώρα μας διά μέσω μεγάλου ομίλου, στον οποίο πρώτο απ όλους είχε απευθυνθεί ο συντονιστής – διεθνής οίκος!

Η υπόθεση θεωρείται περίπλοκη και φέρεται να εμπεριέχει πολιτικοοικονομικές και επιχειρηματικές ίντριγκες και θεωρίες …συνωμοσίας, που οδηγούν στην πλήρη ανατροπή της, τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες και μέχρι νεωτέρας…

Υπό το πρίσμα αυτό, το placement του 20% των μετοχών της Εθνικής από το το ΤΧΣ (το οποίο σημειωτέον ήταν αντίθετο με την εξέλιξη αυτή) πάει πίσω, μπαίνει (προς το παρόν) στο συρτάρι, όπως φυσικά και η αύξηση κεφαλαίου που θα επακολουθούσε!!!