Ο Μιχάλης Αφολαγιάν, ο Μπακού από τη «Μάγισσα» βρέθηκε καλεσμένος στο «2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, όπου περιέγραψε και το πώς συνελήφθη στη Σύρο που τον πέρασαν για παράνομο μετανάστη.

«Πήρα ελληνική ιθαγένεια τον Αύγουστο, μετά από 23 χρόνια. Συνταγματικά δικαιούται να είναι Έλληνας, όποιος έχει αίμα ελληνικό. Είναι πολύ ψυχοφθόρο ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις σε μια συνθήκη και δεν αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως ένα ξέχωρο κομμάτι.

Είσαι κομμάτι της κοινότητας. Ειδικά στο σχολείο όλοι οι φίλοι μου ήταν από την Ελλάδα κι οι παρέες μου ήταν Έλληνες», είπε ο ηθοποιός.

Η Μάγισσα: «Με συνέλαβαν στη Σύρο ως παράνομο μετανάστη» αποκάλυψε ο «Μπακού»

Συνέχισε, τονίζοντας: «Γενικότερα ζούσα σε έναν κόσμο που θεωρούσα ότι είμαι μέλος του. Μετά τα 18 αρχίζεις να δίνεις εξηγήσεις από που έρχεσαι, ποιος είσαι, αν έχεις άδεια διαμονής και εκεί καταλαβαίνεις τι γίνεται».

Για τη σύλληψή του, δήλωσε: «Με συνέλαβαν στη Σύρο. Ήταν ξαφνικό. Έκαναν έλεγχο στον δρόμο κι εγώ θεωρούσα ότι με τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και με την κοινή λογική, ότι ξέρεις πολύ καλύτερα την εντοπιότητα και τα ελληνικά.

Είναι σοκαριστικό γιατί συνειδητοποιείς σιγά σιγά που κατατάσσεσαι και ότι έχεις ένα δρόμο μεγάλο. Νιώθεις πολίτης β’ κατηγορίας και χάνονται ευκαιρίες. Να σε προσκαλούν από εδώ και από εκεί και να μην μπορείς».

Η Μάγισσα: H υπόθεση

«Η Μάγισσα», η σειρά που όλοι περιμέναμε, έκανε στις 25 Σεπτεμβρίου πρεμιέρα στον ΑΝΤ1.

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Μάνη γύρω στο 1817 όπου δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, ενώνονται μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους.

Η Θεοφανώ υπηρετεί με αφοσίωση την οικογένεια του καπεταναίου Μιχαήλ Λάσκαρη.

Η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει, στον πύργο της, το σαράντισμα του νεότερου μέλους της. Οι ετοιμασίες γίνονται με κάθε επισημότητα, ενώ στην τελετή παρευρίσκεται και η οικογένεια της νύφης.

Ο πατέρας της, Σπήλιος Γερακάρης, συμφώνησε σ’ αυτόν τον γάμο σε μια προσπάθεια ένωσης των πατριών, παρά τις άλυτες διαφορές που ακόμα ταλανίζουν τις σχέσεις τους.

Ο Αντρέι Σιντόροφ, Έλληνας απ’ την Οδησσό, ταξιδεύει με ένα τούρκικο πλοίο, κουβαλώντας ένα μεγάλο μυστικό. Όταν το καράβι κουρσευτεί απ’ τους πειρατές του Σπήλιου, τα πάντα θ’ ανατραπούν στη ζωή του Αντρέι.

Το ίδιο βράδυ, το μωρό της οικογένειας Λάσκαρη εξαφανίζεται και η Θεοφανώ καθοδηγούμενη από ένα όραμα ψάχνει να το βρει…

Διαβάστε ακόμη: