Στην αχανή περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε βουλευτή στις εκλογές του 2019 (είχαν εκλέξει 4 η ΝΔ, 3 ο ΣΥΡΙΖΑ και από έναν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25).

Στις προτεραιότητες του κόμματος είναι η καλή παρουσία στην συγκεκριμένη περιφέρεια καθώς πρόκειται για μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή (σε όλους τους τομείς), ενώ σημασία έχει και το ότι λόγω απογραφής και πληθυσμιακής ανόδου στην Ανατολική Αττική θα εκλεγούν επιπλέον βουλευτές.

Στην Ανατολική Αττική λοιπόν κατέρχεται υποψήφιος για πρώτη φορά ο τέως γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης (προσωπική επιλογή της Φώφης Γεννηματά για τη θέση του γραμματέα), ο οποίος ήρθε δεύτερος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή.

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι υποψηφιότητες του περιφερειακού σύμβουλου Γιάννη Σμέρου, της Βάσιας Αναστασίου (πρώην αναπληρώτρια τομέα επικοινωνίας επί Γεννηματά, ήταν στο επιτελείο του Α. Λοβέρδου στις εσωκομματικές), του καθηγητή Μιλτιάδη Νεκτάριου (πρώην προέδρου του ΙΚΑ), του πρώην βουλευτή (την περίοδο 2009-2012) Παντελή Ασπραδάκη, των υποψήφιων βουλευτών και το 2019 Σπύρου Βρεττού, Παναγιώτη Κόνσολα και Μανώλη Στεφανάκη, του Χρήστου Ξενοκώστα, που επέστρεψε από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και της Σοφίας Κατσίγιαννη που προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση (είναι Αντιδήμαρχος Διονύσου και Αναπληρώτρια Γραμματέας Τομέα Τουρισμού του κόμματος) και αποτελεί το «νέο αίμα» στην περιοχή καθώς όλοι μιλούν για μια νέα γυναίκα, πολύ ικανή και αγαπητή στην περιοχή, καθώς εκεί έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και ζει.

Διαβάστε περισσότερα