Η γερμανική αεροπορική εταιρεία αρχίζει εκστρατεία «στρατολόγησης» 20.000 υπαλλήλων στην Ευρώπη, ενόσω η αεροπορική κίνηση ανακάμπτει με γοργούς ρυθμούς και οι δυσκολίες λόγω της έλλειψης προσωπικού, παραμένουν.

Η Lufthansa «προσλαμβάνει 20.000 νέους συνεργάτες» σε «45 επαγγέλματα» στις βάσεις της εταιρείας στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Βέλγιο, σύμφωνα με σημερινή (21/11) ανακοίνωση του ομίλου. Συγκεκριμένα, ζητούνται «τεχνικοί, ειδικοί στην πληροφορική, δικηγόροι, πιλότοι και προσωπικό καμπίνας».

Ένα «μέρος» των θέσεων εργασίας που προσφέρονται αφορά τη δημιουργία αυτών των θέσεων, με τις υπόλοιπες να είναι αντικατάσταση υπαλλήλων «που έχουν αποχωρήσει», σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου, που μίλησε στο AFP.

Η Lufthansa είχε 108.000 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου και ήθελε να αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε περίπου 115.000 στα τέλη του 2023 –λιγότερους από τους 138.000 εργαζομένους που αριθμούσε ο όμιλος στα τέλη του 2019, πριν από το «ξέσπασμα» της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το φθινόπωρο.

Προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις, η εταιρεία θα εκκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης «στον Τύπο, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», για να προσελκύσει υποψήφιους.

Όπως το σύνολο της βιομηχανίας, η Lufthansa αντιμετωπίζει έλλειψη εργατικού δυναμικού, καθώς πολλοί εργαζόμενοι εγκατέλειψαν οριστικά τον κλάδο, μετά την πανδημία.

Διαβάστε ακόμη: