Σε μια τολμηρή και φαινομενικά ενορχηστρωμένη πράξη που θυμίζει χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ, κλέφτες έκαναν μια απίστευτη ληστεία την Κυριακή του Πάσχα (31/3), παίρνοντας περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια από ένα χρηματοκιβώτιο στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Η εγκατάσταση GardaWorld, υπεύθυνη για τη διαχείριση μετρητών για πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, έγινε στόχος της περίτεχνης κλοπής. Πηγές αποκαλύπτουν ότι οι κλέφτες λειτούργησαν με τέτοια ακρίβεια και μυστικότητα που το θησαυροφυλάκιο δεν εμφάνιζε εξωτερικά σημάδια παραβίασης. Μόνο το επόμενο πρωί οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης συνειδητοποίησαν την απίστευτη απώλεια, καθώς άνοιξαν το θησαυροφυλάκιο και το βρήκαν άδειο από το περιεχόμενό του.

Οι ερευνητές που γνωρίζουν την υπόθεση αποκάλυψαν ότι οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στην εγκατάσταση διεισδύοντας από την οροφή, αποφεύγοντας την ανίχνευση από τα συστήματα ασφαλείας του κτιρίου. Το υλικό παρακολούθησης που καταγράφηκε μετά το περιστατικό αποκάλυψε ένα εμφανές ρήγμα στη δομή του κτιρίου, με διάσπαρτα συντρίμμια σε κοντινή απόσταση, υποδηλώνοντας τη μέθοδο εισόδου που χρησιμοποίησαν οι κλέφτες.

Ο παράνομος χαρακτήρας της επιχείρησης υποδηλώνει σχολαστικό σχεδιασμό και εκτέλεση από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη και οργανωμένη εγκληματική ομάδα. Καθώς ελάχιστα άτομα γνώριζαν τις ακριβείς λεπτομέρειες για τα αποθέματα μετρητών που ήταν αποθηκευμένα στις απροσδιόριστες εγκαταστάσεις, οι κλέφτες λειτουργούσαν με ένα επίπεδο εσωτερικής γνώσης που διευκόλυνε την ταχεία και απαρατήρητη είσοδό τους.

Οι αρχές, αντιμέτωπες με το αινιγματικό μυστήριο της ληστείας, παλεύουν με την έλλειψη απτών στοιχείων και την απουσία διακριτών ενδείξεων που άφησαν πίσω τους οι δράστες. Το απόλυτο θράσος και η πολυπλοκότητα του σχεδίου υποδηλώνουν την εμπλοκή μιας έμπειρης ομάδας διαρρηκτών, ικανής να ενορχηστρώσει μια τέτοια επιχείρηση υψηλού κινδύνου με ακρίβεια.

Διαβάστε ακόμη: