Οι γυναίκες του Χόλιγουντ αγκαλιάζουν τα γκρίζα μαλλιά τους, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις Γκλεν Κλόουζ, Άντι ΜακΝτάουελ και Μέριλ Στριπ.

Η δρ Barbara Kubicka, γιατρός αισθητικής ιατρικής, συγγραφέας και ιδρύτρια του κέντρου ομορφιάς Clinicbe στο Knightsbridge, δήλωσε ότι η εμφάνιση ενός ανθρώπου μπορεί να συνδεθεί με το πόσο σταθερός είναι σαν χαρακτήρας και πόση γνώση κουβαλά μέσα του.

Τώρα, χρησιμοποιώντας τον αριθμό Φ, ο οποίος είναι γνωστός και ως Χρυσή Τομή και είναι αυτός που συνδέει με εξαιρετική ακρίβεια την αρμονία των μαθηματικών με αυτή της φύσης, αλλά και της τέχνης και χρησιμοποιείται και ως δείκτης ελκυστικότητας -η ιστοσελίδα Slingo δημοσίευσε μια λίστα με τις πιο ελκυστικές γυναίκες του Χόλιγουντ με γκρίζα μαλλιά.

Η χρυσή τομή ήταν μια μαθηματική εξίσωση που επινόησαν οι Έλληνες σε μια προσπάθεια να μετρήσουν την ομορφιά. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε και από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το τέλειο ανθρώπινο ανδρικό σώμα στο διάσημο έργο του «Ο βιρτουβιανός άνθρωπος», ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Η λίστα με τις πιο ελκυστικές σταρ με γκρίζα μαλλιά στο Χόλιγουντ

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη λίστα η πιο ελκυστική γκριζομάλλα του Χόλιγουντ είναι η Γκλεν Κλόουζ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η αναλογία του προσώπου της είναι 1,61 -η οποία είναι μόλις 0,01 κάτω από τη χρυσή αναλογία του 1,62.

Η Τζόντι Φόστερ κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με αναλογία 1,64, η οποία είναι μόλις 0,02 πάνω από τη χρυσή αναλογία για την ομορφιά του προσώπου.

Εν τω μεταξύ, την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Μέριλ Στριπ και η Έλεν Μίρεν, των οποίων οι αναλογίες ομορφιάς προσώπου 1,59 και 1,65 τις φέρνουν μόλις 0,03 μακριά από τη χρυσή αναλογία.

Τη Μέριλ Στριπ έχουμε δει με διάφορα hairstyles στα χρόνια που διαπρέπει στον κινηματογράφο, ωστόσο, όταν τον περασμένο Οκτώβριο έκανε μια δημόσια εμφάνιση με τα εντυπωσιακά λευκά μαλλιά της, έγινε talk of the town.

Από την άλλη, η Dame Έλεν Μίρεν έχει εδώ και χρόνια αγκαλιάσει τα φυσικά λευκά μαλλιά της. «Ορισμένα άτομα βρίσκουν τα γκρίζα μαλλιά ελκυστικά λόγω της σύνδεσής τους με την ωριμότητα, τη σοφία και την εμπειρία, υποδηλώνοντας σταθερότητα και γνώση» έχει δηλώσει η ηθοποιός, με την ίδια να συμπληρώνει, ωστόσο, ότι ακόμα και σήμερα τα λευκά μαλλιά είναι πιο αποδεκτά στους άντρες παρά στις γυναίκες.

Η Δρ Kubicka εξηγεί: «Τα γκρίζα μαλλιά στους άνδρες συχνά χαρακτηρίζονται ως “σοφιστικέ”, ενισχύοντας την ελκυστικότητά τους χωρίς να χαρακτηρίζονται ως λιγότερο ζωηροί ή νέοι. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες με γκρίζα μαλλιά ιστορικά αντιμετωπίζουν περισσότερη κοινωνική πίεση να τα βάφουν, για να διατηρήσουν μια νεανική εμφάνιση. Επιπλέον, υπάρχει μια αυξανόμενη εκτίμηση για τη φυσική ομορφιά και την αυθεντικότητα των γκρίζων μαλλιών ως ένδειξη αυτοαποδοχής και αυτοπεποίθησης, επιτρέποντας στα άτομα να ξεχωρίζουν σε μια κοινωνία που συχνά δίνει έμφαση στη νεότητα και το κοινωνικό φαίνεσθαι».

Και συνέχισε: «Η τάση όσον αφορά στα γκρίζα μαλλιά ισορροπεί μεταξύ της βαφής και της αποδοχής τους, επηρεασμένη από τα μεταβαλλόμενα πρότυπα ομορφιάς και τις πολιτισμικές αλλαγές».

Σύμφωνα με τη γιατρό, η βαφή των γκρίζων μαλλιών αποτελεί «τον κανόνα» εδώ και πολλά χρόνια -ιδίως όταν πρόκειται για γυναίκες που ακολουθούν τα κοινωνικά πρότυπα σχετικά με τη νεότητα και την ομορφιά.

Ωστόσο, η ίδια προσθέτει ότι υπάρχει μια αξιοσημείωτη στροφή προς την αποδοχή των φυσικών μαλλιών. Αυτό περιλαμβάνει και τα γκρίζα, το οποίο, όπως λέει, συμβαδίζει με την τάση που εκτιμά την αυθεντικότητα, την αυτοαποδοχή και την αμφισβήτηση των παραδοσιακών προτύπων ομορφιάς.

Η γιατρός πρόσθεσε: «Οι celebrities παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των προτύπων ομορφιάς και των τάσεων, επηρεάζοντας τις αντιλήψεις για τα γκρίζα μαλλιά. Τα δημόσια πρόσωπα που αγκαλιάζουν τα φυσικά τους μαλλιά ή επιλέγουν ξεχωριστά στιλ εμπνέουν τους θαυμαστές και το ευρύτερο κοινό να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, προωθώντας μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση για τη γήρανση και την ομορφιά και ενθαρρύνοντας και άλλους να αγκαλιάσουν τα φυσικά τους μαλλιά».

Στη δεκάδα με τις πιο ελκυστικές σταρ με γκρίζα μαλλιά συναντάμε επίσης τις Τζέιν Φόντα, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Άντι ΜακΝτάουελ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ρίτα Μορένο και Έμα Τόμσον.

Διαβάστε ακόμη: