search

TOP SECRET

Η «λευκή απεργία» των υποστηρικτών της, πρόβλημα για τη Φώφη

Η «λευκή απεργία» των στελεχών που στηρίζουν τη Φώφη, οφείλεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι δεν πιστεύουν -ακόμα τουλάχιστον- στις πιθανότητες επικράτησής της

Η «λευκή απεργία» των υποστηρικτών της, πρόβλημα για τη Φώφη
Τη ενεργοποίηση των στελεχών που είναι στο πλευρό της επιδιώκει η Φώφη Γεννηματά, καθώς έως τώρα φαίνεται να δίνει έναν «μοναχικό αγώνα» για την ηγεσία του κόμματος.

Σειρά στελεχών που τη στηρίζουν, όπως ο Παύλος Χρηστίδης, η Ζέφη Δημαδάμα, ο Παναγιώτης Βλάχος, αλλά και αυτός ακόμα ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, παρότι στηρίζουν την υποψηφιότητα της Γεννηματά, αποφεύγουν να κινητοποιηθούν αποφασιστικά στο πλευρό της, παρότι η πρόεδρος του κόμματος έχει ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία από τις αρχές καλοκαιριού. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα στελέχη, αλλά και βουλευτές , όπως η Ευαγγελία Λιακούλη από τη Λάρισα.

Η «λευκή απεργία» των στελεχών που στηρίζουν τη Φώφη, οφείλεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι δεν πιστεύουν -ακόμα τουλάχιστον- στις πιθανότητες επικράτησής της και δεν επιθυμούν να πολυεκτεθούν, αφήνοντας ανοιχτούς διαύλους προς τους άλλους δυο υποψηφίους, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Κρατάνε ανοιχτές πόρτες» κατά το κοινώς λεγόμενο.

Η Φώφη Γεννηματά φέρεται να εκτιμά πως στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές όλα τα στελέχη που τη στηρίζουν θα ενεργοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι, ωστόσο, επιμένουν πως από τη στιγμή που η παράσταση νίκης δεν αναστρέφεται, τα πράγματα από το φθινόπωρο θα χειροτερέψουν για την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.