Το Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ενέταξε στο πρόγραμμά του μάθημα για τη Λάνα Ντελ Ρέι αυτό το φθινόπωρο.

Το μάθημα «Θέματα στην ηχογραφημένη μουσική: Λάνα Ντελ Ρέι» διδάσκεται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα, Κάθι Αϊντόλι και σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας-τραγουδοποιού στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα, τη σχέση της με τον φεμινισμό, τις μουσικές της επιρροές και τους καλλιτέχνες που έχει επηρεάσει.

Μία άλλη πτυχή που θα μελετάται είναι η σύνδεση της Λάνα Ντελ Ρέι με τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, #BlackLlivesMatter, #MeToo και #TimesUp.

Λάνα Ντελ Ρέι: Η καλλιτέχνης που καθιέρωσε μια θλιβερή, μελαγχολική και μπαρόκ εκδοχή της dream pop

Η Λάνα Ντελ Ρέι τιμήθηκε με το Βραβείο Δεκαετίας στην εκδήλωση Δημιουργοί Επιτυχιών του Variety τον Δεκέμβριο.

«Με οκτώ άλμπουμ που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, η έξι φορές υποψήφια για Grammy καλλιτέχνης καθιέρωσε μια θλιβερή, μελαγχολική και μπαρόκ εκδοχή της dream pop που με τη σειρά της βοήθησε να αλλάξει και να ανακαλυφθούν εκ νέου ο ήχος (και η διάθεση) της δημοφιλούς μουσικής μετά τη δεκαετία του 2010» αναφέρεται στην περιγραφή του μαθήματος.

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κλάιβ Ντέιβις είναι ο Καναδο-Αμερικανός βετεράνος συνθέτης, μουσικός και δημοσιογράφος Τζέισον Κινγκ.

Διαβάστε ακόμη: