Η Λάμψα με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης από την Εταιρεία βραχυπρόθεσμου μεταβατικού δανεισμού (bridge financing) ποσού €3.560.550 προς την εταιρεία με την επωνυμία «Regency Entertainment Ψυχαγωγική και Τουριστική Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» (εφεξής η «Regency») για την κάλυψη άμεσων υποχρεώσεων της θυγατρικής εταιρείας της τελευταίας, ήτοι της εταιρείας με την επωνυμία «North Star Ψυχαγωγική και Τουριστική Α.Ε.».

Όπως είχε ανακοινώσει η εισηγμένη, προτίθεται να συμμετάσχει και καλύψει κατά το ποσό των €3.560.550 κοινό ομολογιακό δάνειο συνολικού ποσού €10.500.000 που σχεδιάζει να εκδώσει η Regency, προκειμένου η τελευταία να καλύψει την αναλογία της συμμετοχής της (70%) στην αναγκαία αύξηση κεφαλαίου συνολικού ύψους €15.000.000 που υποχρεούται να αποφασίσει η North Star, για την καταβολή του χρηματικού ανταλλάγματος προς το Ελληνικό Δημόσιο που προβλέπεται στο ως άνω Π.Δ. 36/2023.

Οι βασικοί όροι του εν λόγω δανείου θα έχουν ως εξής: διάρκεια ενός (1) έτους, επιτόκιο Euribor + 4,5% και εφάπαξ αποπληρωμή κεφαλαίου και τόκων στη λήξη του.

Το εν λόγω δάνειο κρίνεται προς το συμφέρον της Εταιρείας και εντάσσεται στην ευρύτερη συναλλαγή που αφορά στην απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Regency Hellenic Investments S.A. μέσω συνδυασμένης απόκτησης από την 100% θυγατρική εταιρεία SELENA ENTERPRISES COMPANY LIMITED του ποσοστού μετοχών (33,91%) και του αντίστοιχου ποσοστού εκ του δανείου (Senior Facility Loan), που κατέχουν στην ως άνω εταιρεία τα πιστωτικά ιδρύματα ALPHA BANK, EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (εφεξής η Συναλλαγή).

Η συνολική έγκριση της Συναλλαγής θα εξεταστεί από τους κ.κ. μετόχους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, μετά την αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης στις 23/08/2023.

Διαβάστε ακόμη: