Ο Guirec Soudée πάντα ονειρευόταν να ταξιδέψει με πλοίο σε όλο τον κόσμο.

Ξεκίνησε σε ηλικία 21 ετών με ένα σκουριασμένο σκάφος 15 μέτρων, χωρίς εξοπλισμό επικοινωνίας και μικρή εμπειρία ιστιοπλοΐας. Παρέα στο ταξίδι του ήθελε ένα κατοικίδιο αλλά ένας σκύλος ή μια γάτα φαινόταν ανέφικτό και κάποιος θα έλεγε «όχι της μοίρας του γραφτό». Κατά τη διάρκεια μιας στάσης στα Κανάρια Νησιά, συνάντησε τη Μονίκ, ένα κοτόπουλο, και αυτό ήταν… «ερωτεύτηκε».

Η Μονίκ έγινε η καλύτερη του φίλη και έμπιστος συνοδοιπόρος σε ένα ταξίδι διάρκειας τεσσάρων ετών. Μαζί διέσχισαν τον Ατλαντικό και μετά βρέθηκαν στη Γροιλανδία. Αντιμετώπισαν παγόβουνα και καταιγίδες και παγιδεύτηκαν στον πάγο της Αρκτικής για 130 ημέρες. Διέσχισαν ακόμη και το ύπουλο βορειοδυτικό πέρασμα μεταξύ του Ειρηνικού και του Ατλαντικού. Έγινε ο νεότερος ναύτης που ολοκλήρωσε τον διάπλου και η Μονίκ το μοναδικό κοτόπουλο.


Ο Guirec Soudée συστήνεται ως ένας άνθρωπος που λατρεύει τις περιπέτειες και θέλει να ανακαλύψει τον κόσμο. Υποστηρίζει ότι έχει αρκετή ενέργεια για να οργώσει τους ωκεανούς, ενώ φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα. Βέβαια, λέει, ότι έχει ένα όνειρο ανά λεπτό, οπότε η πραγματοποίησή τους περιπλέκεται κάπως!

Η Μονίκ, από την άλλη, είναι 7 ετών και σύμφωνα με την περιγραφή της είναι η μόνη κότα που ξέρει να πλέει! Λατρεύει τα χελιδονόψαρα και της αρέσει να γλιστράει στον πάγο.