Ο ανταγωνισμός με το ΚΚΕ οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόντρα ακόμα και με τους συνδικαλιστές του, ενώ επανέρχεται σε θέση ισχύος η ΓΣΕΕ μέσω του Γιάννη Παναγόπουλου και της ΠΑΣΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε 24ωρη στο ΕΚΑ, όπως είναι γνωστό, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί το ΠΑΜΕ.

Εν συνεχεία ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση, με δύο κομματικά του στελέχη να διαφοροποιούνται και να αλλάζει η απόφαση: Αντί για 4ωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα συμπαρατάχθηκε με το ΠΑΜΕ και κήρυξε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, μαζί με το ΠΑΜΕ!

Το γεγονός οδήγησε σε κρίση στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες –όπως γνωρίζουμε την ώρα που έκλεινε την ύλη της η εφημερίδα– να είναι πιθανόν να υπάρξουν παραιτήσεις σε ηγετικά στελέχη του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας.

Μεταξύ αυτών δεν αποκλείεται να είναι και ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Γιώργος Μυλωνάς, ο οποίος προέρχεται από τον τραπεζοϋπαλληλικό χώρο και την ΠΑΣΚΕ.

Το γεγονός, όπως είναι φυσιολογικό, εκμεταλλεύεται η ΠΑΣΚΕ του Γιάννη Παναγόπουλου, που το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να οξύνει τους τόνους με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ.