Παρουσία πλήθους κόσμου και πολιτιστικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (07/09), η υποδοχή του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Κομοτηνή.

Τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης· ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος· ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων και ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής. Στη συνέχεια, εψάλη η επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σήμερα το πρωί (07:00) έλαβε χώρα Πατριαρχική Χοροστασία επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου και αποδόθηκε η ανώτατη τιμητική διάκριση της ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στον Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, πανοσιολογιώτατο Χριστόφορον Ιβηρίτην και τον πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιο Μαρτίνο.

Στις 10:45, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος και στη 13:00 το μεσημέρι, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Σαππών.

Το απόγευμα στις 18:00, θα ψαλεί Εσπερινός και Παρακλητικός Κανόνας εις την Υπεραγία Θεοτόκο και το βράδυ στις 20:30, θα τελεστεί αγρυπνία.

Διαβάστε ακόμη:

Τι ετοιμάζει η Apple: Γιατί με το νέο iPhone δε θα μένετε ποτέ από σήμα

Η ενεργειακή κρίση μεταλλάσσεται ήδη σε χρηματοπιστωτική

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο – Κίνητρα αλλά και ποινές

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6.4% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια βρίσκεται στο επίκεντρο