search

ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα χαλαρώνει την πολιτική zero covid – Εκρηκτικό ράλι 7% στο Χονγκ Κονγκ

H Κίνα ανακοίνωσε ότι μειώνεται ο χρόνος της καραντίνας για τους ταξιδιώτες και τις στενές επαφές των κρουσμάτων

Η Κίνα χαλαρώνει την πολιτική zero covid - Εκρηκτικό ράλι 7% στο Χονγκ Κονγκ

Ράλι στις αγορές της Ασίας πυροδότησε το πρώτο βήμα χαλάρωσης της πολιτικής μηδενικής ανοχής έναντι της covid -19 από την Κίνα, με τις μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου να εκτοξεύονται.

H Κίνα ανακοίνωσε ότι μειώνεται ο χρόνος της καραντίνας για τους ταξιδιώτες και τις στενές επαφές των κρουσμάτων.  Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες στην Κίνα θα πρέπει να περάσουν πέντε ημέρες σε ξενοδοχείο ή σε κρατική εγκατάσταση καραντίνας και στη συνέχεια άλλες τρεις ημέρες υπό περιορισμό στο σπίτι τους. Ο κανόνας μέχρι σήμερα προέβλεπε 10 ημέρες καραντίνας, εκ των οποίων μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο και μετά τρεις ημέρες στο σπίτι.

Επίσης, οι στενές επαφές των στενών επαφών δεν θα καταγράφονται πλέον.  Την ίδια ώρα, καταργείται το σύστημα που τιμωρούσε τις αεροπορικές εταιρείες που εισάγουν κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Εκρηκτική άνοδος στις αγορές της Ασίας

Στον απόηχο της είδησης, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 7%, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού οδεύει προς την καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο του 2020. Η απόφαση της Κίνας διεύρυνε τα κέρδη στις αγορές της Ασίας, τα οποία πυροδότησε ο καλύτερος των εκτιμήσεων πληθωρισμός των ΗΠΑ, ο οποίος προκάλεσε εκρηκτικό ράλι στη Wall Street. O Dow Jones έκλεισε την Πέμπτη με άνοδο 3,7%, ο S&P 500 +5,5% και ο Nasdaq +7,35%.

 

Διαβάστε ακόμη: