Μία ακόμα ανάλυση, αυτή τη φορά από την JP Morgan, ήρθε για να ενισχύσει τις προηγηθείσες, που βλέπουν θετικές προοπτικές για τις τράπεζες και δίνουν νέες τιμές στόχους.

Τι λέει στην ανάλυσή του ο ξένος οίκος; Η άνοδος στις τραπεζικές μετοχές θα συνεχιστεί, γιατί κατά την εκτίμησή του συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Ιδού τι αναφέρει στο πιο επίμαχο θεωρώ κομμάτι της ανάλυσης της η JP Morgan: «Πιστεύουμε ότι το φετινό ράλι (+38%) έχει περαιτέρω περιθώριο λόγω των προαναφερθέντων λόγων: α) ελκυστικές αποτιμήσεις με τον δείκτη P/E, 49% φθηνότερα από τις αναδυόμενες αγορές (EM), β) συνεχιζόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και ενισχυμένες από τη μεγάλη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που αναμένεται να διατηρήσουν την αύξηση του ΑΕΠ υψηλότερα από την ΕΕ και ανθεκτική στους παγκόσμιους κινδύνους ύφεσης και γ) τη συνεχιζόμενη δυναμική στις ελληνικές τράπεζες. Συμμεριζόμαστε τη συναίνεση ότι η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα (IG) θα έρθει φέτος και θα δώσει ώθηση για το κλίμα».

Εσείς, αν τα συμμερίζεστε όλα αυτά, πράξατε αναλόγως. Αλλά, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι πάντα “αθώες” οι αναλύσεις και οι εκθέσεις των ξένων.

Η προϊστορία στο ΧΑ έχει πολλά παραδείγματα… Το πρόβλημα είναι ότι, χθες τουλάχιστον, το έργο το χάλασαν οι πωλητές, που κατά βάση είναι ξένοι, ή και…”ξένοι”, αν με εννοείτε οι κάπως σχετικοί τουλάχιστον.

Σε βραχυπρόθεσμη βάση, βέβαια, ποτέ δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, οπότε υπομονή και εγκαρτέρηση.

Διαβάστε ακόμη: