search

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα μετά τη σειρά επιστολών για βόμβα σε διάφορα μέρη

Η έκτη και τελευταία βόμβα εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης και στάλθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

ispaniabombes

Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στην επικράτειά της η Ισπανία μετά την ανακάλυψη μιας σειράς επιστολών για βόμβα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης μιας που στάλθηκε στον πρωθυπουργό της Ισπανίας την περασμένη εβδομάδα και άλλης στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η έκτη και τελευταία βόμβα εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης και στάλθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

Εξουδετερώθηκε γύρω στις 12.30 μ.μ. τοπική ώρα σε ασφαλές σημείο της πρεσβείας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το CNN, και με βάση ειδικού πρωτοκόλλου.

Μια προηγούμενη βόμβα, η οποία είχε σταλεί σε αεροπορική βάση κοντά στη Μαδρίτη, ανακαλύφθηκε πριν από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ωστόσο μια άλλη εξερράγη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην πρωτεύουσα της χώρας Μαδρίτη την Τετάρτη και ακόμη μια απενεργοποιήθηκε.

Η συσκευή που απευθυνόταν στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ έφτασε σε ταχυδρομική θυρίδα στο επίσημο συγκρότημα του Moncloa στις 24 Νοεμβρίου και η ασφάλειά του την ξεχώρισε ως ύποπτο δέμα.

Αφού δημιούργησαν μια περίμετρο ασφαλείας, πραγματοποίησαν μια «ελεγχόμενη έκρηξη» του πακέτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η βόμβα «θα ήταν παρόμοια, για τα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενό της» με εκείνες που ελήφθησαν την Τετάρτη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, στον κατασκευαστή όπλων Instalaza στη Σαραγόσα και την Πέμπτη στην ισπανική αεροπορική βάση Τορεχόν κοντά στη Μαδρίτη.

Η πιο πρόσφατη επιστολή για βόμβα αναχαιτίστηκε λίγο πριν τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά την αποστολή στην αεροπορική βάση της Τορεχόν.

Ο Ισπανός Υπουργός Άμυνας σύστησε στους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ότι δεν υπάρχει λόγος να θεωρηθεί η αλληλουχία επιστολών τρομοκρατική επίθεση.

Διαβάστε ακόμη: