Η Parkwind και η Intrakat ανακοίνωσαν σήμερα την επίσημη συνεργασία τους για την από κοινού ανάπτυξη υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ελληνικές θάλασσες. Με μεγάλη εμπειρία σε έργα υπεράκτιας ανάπτυξης και με εξειδίκευση σε έργα τοπικών υποδομών, οι δύο εταιρείες λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.

Με έδρα στην Ελλάδα και με σημαντική διεθνή παρουσία, ο Όμιλος Intrakat, βασικό μέλος της Intracom Holdings,είναι κορυφαίος παίκτης στον κατασκευαστικό τομέα της χώρας και προσφέρει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών σε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων στο οποίο περιλαμβάνονται Δημόσια Έργα Υποδομών, ΣΔΙΤ- Παραχωρήσεις, ΑΠΕ- περιβαλλοντικά & αναπτυξιακά έργα Ακίνητης Περιουσίας.

Intrakat

Ο Όμιλος Intrakat έχοντας ενισχύσει το 2021 δυναμικά την δραστηριότητά του στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, διαθέτει σήμερα χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος άνω του 1 GW. Παράλληλα, διεισδύει και στους σταθμούς αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανάπτυξη 9 αδειών.

Η Parkwind είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία πράσινης ενέργειας που αναπτύσσει, χρηματοδοτεί και λειτουργεί υπεράκτια αιολικά πάρκα. Με τέσσερα αιολικά πάρκα υπό επιχειρησιακή διαχείριση στην βελγική Βόρεια Θάλασσα και ένα πέμπτο το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος υπό κατασκευή στην Γερμανία, η Parkwind θα έχει σύντομα ισχύ άνω του 1 GW. Αυτή η συμφωνία εμπίπτει στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης της Parkwind και της αυξανόμενης ζήτησης για σημαντικά μεγαλύτερη ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο François Van Leeuw, co-CEO της Parkwind, είπε: «Με έναν συνεργάτη σαν την Intrakat, γνωρίζουμε ότι διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται για να προσφέρουμε στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο υπάρχει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η συμπληρωματική φύση της συνεργασίας μας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη μιας αξιόλογης πρότασης που μπορεί να δώσει ώθηση στην υπεράκτια αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την ευκαιρία να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί σε ένα περιβάλλον ανοιχτό και παραγωγικό».

Ο Πέτρος Σουρέτης, CEO της Intrakat και ο Λουκάς Λαζαράκης, CEO της Inkat Energy δήλωσαν: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης και επενδύσεων του Ομίλου Intrakat στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προχωράμε σε μία σημαντική, και πιστεύω εξαιρετικά δυναμική, στρατηγική συνεργασία με την Parkwind, μία καινοτόμο εταιρεία με ηγετική θέση στον χώρο των offshore wind farms. Η Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα αναπτύξει σε ευρεία κλίμακα αυτό τον τύπο αιολικών πάρκων, που έχει προφανή, πολλαπλά οφέλη. Με την τεχνογνωσία και εμπειρία της Intrakat και της Parkwind φιλοδοξούμε να γίνουμε leaders στον χώρο αυτό».