Για το θέμα της πρόωρης λήξης της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχου, ενόψει μάλιστα του νέου πλειοδοτικού διαγωνισμού, έχουν γραφτεί πολλά! Και οι πληροφορίες που έχουν καταγραφεί στηρίζονται ως επί το πλείστον στο περίφημο πόρισμα της Hill International που όλο κατατίθεται και τελικά δεν έχει κατατεθεί!!!

Ως γνωστόν η Hill International, προνομιακή μελετητική εταιρία του Σπίρντζη, με δράση και «επιτυχίες» στον Αστέρα Βουλιαγμένης, την οποία «έσπρωχνε» εργολαβικά ο περίφημος Κελεμπίας, είχε αναλάβει να διερευνήσει εάν η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και παραχωρησιούχου της Αττικής οδού έχει ολοκληρωθεί πρόωρα ή όχι!

Οι πληροφορίες από το Υπ. Υποδομών λένε πως το σχετικό  πόρισμα η Hill International δεν το έχει ακόμη παραδώσει!

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις λένε πως ακόμη και εάν προέκυπτε ζήτημα πρόωρης λήξης της σύμβασης, (κάτι που ακόμη δεν πιστοποιείται ούτε έχει προκύψει για να είμαστε δίκαιοι) πολύ δύσκολα το δημόσιο θα άνοιγε το θέμα, γιατί πολύ απλά έχει την «φωλιά του λερωμένη»!

Hill International

Υπάρχουν, λένε αξιόπιστες πηγές, τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις σε διαφορετικές χρονικές περιόδους όπου το Δημόσιο παρουσιάστηκε ανακόλουθο ως προς τα συμπεφωνημένα, επιδεικνύοντας αμέλεια (και όχι μόνο) και είναι εκτεθειμένο ως προς πράξεις και παραλείψεις!!!

Υπό αυτό το πρίσμα, ακόμη και αν προέκυπτε ζήτημα από την Hill International ως προς την πρόωρη λήξη της σύμβασης, η κυβέρνηση και το Υπ. Υποδομών ξέρουν πολύ καλά ότι ο παραχωρησιούχος θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και το θέμα θα κληθεί στο τέλος να επιδικάσει η διαιτησία!

Για την ιστορία, να ξέρετε, πως ποτέ το ελληνικό δημόσιο σε ζητήματα συμβάσεων, προμηθειών και μεγάλων έργων, δεν έχει κερδίσει διαιτησία απέναντι σε ιδιώτη!

Πόσο μάλιστα όταν το Κράτος ξέρει και αναγνωρίζει ότι αποδεδειγμένα επέδειξε αμέλεια και υπήρξε ανακόλουθο στην εφαρμογή της σύμβασης σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα!