Η Google της Alphabet Inc. πέτυχε τον στόχο να διαφοροποιήσει την ηγεσία της, τρία χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Η εταιρεία εκπλήρωσε τη δέσμευση να ενισχύσει την ηγετική εκπροσώπηση για τις υποεκπροσωπούμενες μειονότητες κατά 30% το περασμένο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την ποικιλομορφία. Το 2020, η Google ανέφερε ότι ήθελε να πετύχει αυτό το σημείο αναφοράς έως το 2025, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα τελευταία στοιχεία επιδεικνύουν ότι οι Αφροαμερικανοί αποτελούν το 5.2% της ηγεσίας, από 2.6% το 2020. Οι Ισπανόφωνοι και οι Λατίνοι εργαζόμενοι αποτελούν το 4.3% των κορυφαίων ρόλων, από 3.7% το 2020. Για τους ιθαγενείς Αμερικανούς υπαλλήλους αυτά τα ποσοστά είναι 0.8% το 2023 και 0.5% το 2020.

Η εταιρεία έλαβε νέες πρωτοβουλίες ενσωμάτωσης των μειονοτήτων, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει τα ποσοστά της, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δεν περιγράφει πώς ορίζει την ηγεσία.

Τα τελευταία στοιχεία δεν υπολογίζουν τους εργαζόμενους που απολύθηκαν μέσω των μαζικών περικοπών στις θέσεις εργασίας, στις οποίες προχώρησε η Google. Οι εκτεταμένες απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας έχουν πλήξει ιδιαίτερα τις ομάδες διαφορετικότητας και απειλούν τις δεσμεύσεις της εταιρείας να ενισχύσουν τις υποεκπροσωπούμενες ομάδες.

Η συντονισμένη προσπάθεια της εταιρείας τεχνολογίας να διαφοροποιήσει τη διοίκηση, έρχεται καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατηγορίες για φυλετικές διακρίσεις. Η Google έχει δεχθεί μήνυση από πρώην υπάλληλο, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι η εταιρεία πληρώνει συστηματικά τους λευκούς υπαλλήλους περισσότερα από τους ομολόγους τους, που εντάσσονται σε ομάδες μειοψηφίας.

Τώρα, η Google εξετάζει την αναθεώρηση του στόχου της, σύμφωνα με την Chief Diversity Officer, Μέλονι Πάρκερ. «Ρίχνουμε μία ματιά σε ό,τι περαιτέρω πρέπει να κάνουμε· εξετάζουμε τη διαθεσιμότητα της εξωτερικής αγοράς ταλέντων σε σύγκριση με αυτό που έχουμε εσωτερικά και ο στόχος του οργανισμού μας, είναι να κλείσουμε την ψαλίδα», τόνισε σε συνέντευξη.

Διαβάστε ακόμη: