*** Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

Δεν ξέρω ειλικρινά αν με κοροϊδεύουν τα αυτιά μου, καθώς όλοι θέλουν να με πείσουν ότι στο διπλό πάρτι της Γιάννας τραγούδησε μόνο ο Αργυρός, ή εγώ τελικά έχω δίκιο ότι στην πίστα των Τουρκοβουνίων ανέβηκε και ο Αντώνης Ρέμος!

Κοιτάξτε, θα μπορούσα πράγματι να είχα κάνει λάθος, γιατί ούτε ειδικός είμαι, αλλά και τις φωνές μπερδεύω! Έλα, όμως που ο Αντώνης, ο …Ρένος εννοώ, έχει το κακό συνήθειο, εκτός από το να τραγουδάει (υπέροχα για να είμαι ειλικρινής), να …μιλάει κιόλας! Μολονότι θα έπρεπε να έχει καταλάβει χρόνια τώρα ότι δεν είναι και το καλύτερο του. Και γι’ αυτό έχει υποπέσει από γκάφα σε γκάφα! Δυστυχώς δεν λέει αυτή την κακιά συνήθεια να την κόψει!

Πέρα λοιπόν από τις …τσιρίδες ξημερώματα Παρασκευής, ξέρετε τα τζάμια που πήγαν να σπάσουν σε Φιλοθέη – Π. Ψυχικό, ο γνωστός βάρδος Αντώνης Ρένος προέβη σε … βαρύγδουπες δηλώσεις ενώπιον του …αντικειμενικού ακροατηρίου (αλήθεια ήταν και εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης ανάμεσα του; Δεν ξέρω, απλώς διερωτώμαι!).

Ο λαϊκός ερμηνευτής λοιπόν, έδωσε συγχαρητήρια στην Γιάννα γιατί «Στήριξε την Ελλάδα»!!! (Εδώ πετάμε μπαλόνια, πυροτεχνήματα – όχι ευτυχώς ο Θόδωρος που είναι επιρρεπής!!!) Ζήτω, μπράβο, Γιάννα ολέ ολέ ολέ! Ταρατατζούμ, ταρατατζούμ!!!

Ρε ‘σύ Αντώνη, τραγούδα καλύτερα και μη μιλάς! Γιατί τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου! Ποια Ελλάδα στήριξε η Γιάννα; Αυτή του 2004; Των Ελλειμμάτων; Της κακοδιαχείρισης; Που οδήγησε στην κατάρρευση και τα μνημόνια!
Κάνε μας τη χάρη λοιπόν! Ασχολήσου με τον Πηλαδάκη και μην προκαλείς άλλο πια την κοινωνία! Προφανώς το «στήριξε την Ελλάδα», λόγω 2004, το μπερδεύεις με το «κάτσε κάτω από τη μπάρα» του Ιακώβου στον Πύρρο Δήμα…

Από τους Ρώσους της Ιντρακόμ στους …Μπακοκαυμενάκηδες της …Ιντρακάτ! Η ετυμηγορία του Σ. Κόκκαλη!

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι τον Σωκράτη Κόκκαλη τον γνωρίζω καλύτερα από όλους σας. Επειδή πιστεύω ότι καταλαβαίνω πως σκέφτεται, πίσω από τις γραμμές και τα ψιλά γράμματα, και βλέπει μπροστά, έτη φωτός πιο μπροστά από τους άλλους όπως η ίδια η ζωή έχει καταδείξει, εξακολουθώ να θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα τα βρει με τους Μπακοκαυμενάκηδες και θα τους βάλει μέσα στο μαγαζί του!

Σε απλά λόγια, αυτό που μπορεί να κάνει ο Σ. Κόκκαλης – και φημολογείται στην αγορά- είναι να παραχωρήσει στους Αρκάδες «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) το ποσοστό της Ιντρακόμ Holdings (άνω του 30%) στην Ιντρακάτ!

Με τιμή ανά μετοχή υψηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή (σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει)! Θα το κάνει όμως ο Σ. Κόκκαλης; Θα δώσει ένα τέτοιο ποσοστό στους Μπακοκαυμενάκηδες μετά τη στάση που οι Αρκάδες «εφοπλιστές» κράτησαν απέναντι στους Ολλανδούς του Ελλάκτωρα;

Είναι βέβαιος περί του τι θα επακολουθήσει; Αν θα ζητήσουν οι ποδοσφαιράνθρωποι της Τρίπολης εσωτερικούς ελέγχους; Αν θα αρχίσουν να αμφισβητούν «έργα και ημέρες»; Και να αναφέρονται σε …πράξεις και παραλείψεις! Ότι έκαναν στον Ελλάκτωρα δηλαδή, για να πάρουν αυτό που πήραν! Χρησιμοποιώντας τα δημοσιογραφικά τους εξαπτέρυγα με τον οχετό λάσπης που καθημερινά εξαπέλυαν…

Επειδή λοιπόν ο Σωκράτης Κόκκαλης, που στη ζωή του έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, έχει ήδη βιώσει μια φορά την περιπέτεια με τους Ρώσους επενδυτές που τους πούλησε την Ιντρακόμ, δεν είμαι καθόλου βέβαιος εάν θα επαναλάβει το ίδιο – αντίστοιχο- «λάθος»!

Η σκληρή σύγκρουση ΡΑΕ – Σκρέκα- ΔΕΔΔΗΕ- ΑΔΜΗΕ και επενδυτών ΑΠΕ!

*** Η διαμάχη μεταξύ Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας από τη μία και του υπουργείου Ενέργειας, συν τους ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, αλλά και τους επενδυτές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) από την άλλη, δεν είναι τωρινή, η πιάτσα το γνωρίζει καιρό τώρα. Μέχρι και απόπειρα να αλλάξουν τον πρόεδρό της έγινε, μετά από πιέσεις ένθεν και ένθεν, αντιλαμβάνεστε ποιους εννοώ.

*** Η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της ΡΑΕ, Αθανάσιου Δαγούμα, ήταν άκρως αποκαλυπτική για το τι συμβαίνει στο χώρο της ενέργειας και καλό είναι από την κυβέρνηση να επανεξετάσουν τη στάση τους, όσοι τουλάχιστον έχουν στοιχειώδεις ευαισθησίες και σέβονται τους νόμους που διέπουν το όλο σύστημα και κυρίως σέβονται τον καταναλωτή και ψηφοφόρο, αλλιώς στις επικείμενες εκλογές δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους.

Ο Δαγούμας επιλογή Μητσοτάκη, αντί του Ζερβού!

*** Δεν γνωρίζω τον κ. Δαγούμα. Ο οποίος ήταν επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού και αυτό έχει τη σημασία του, αφού προτιμήθηκε έναντι κυρίως του Αρθούρου Ζερβού, του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ. Προϊσταται μιας Ανεξάρτητης Αρχής και αυτό του δίνει το δικαίωμα να εκφέρει (και πρέπει να εκφέρει ο καθένας στη θέση του) ανοιχτά τις απόψεις του, ειδικά για ένα τέτοιο θέμα που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην ελληνική οικονομία, στην ελληνική επιχείρηση, στην ελληνική οικογένεια.

*** Στελέχη του χώρου, αλλά και πολιτικά πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις πολιτικές που ακολουθεί, βεβαιώνουν ότι δεν λειτούργησε με κομματικά κριτήρια στη μέχρι τώρα θητεία του. Επιπλέον και αυτό έχει τη σημασία του έχει ζητήσει προ μηνών την αλλαγή του μοντέλου τιμολόγησης, με περισσότερη συμμετοχή των λιγνιτικών μονάδων, ώστε να πέσουν οι τιμές από την μονοκαλλιέργεια σχεδόν της παραγωγής ενέργειας από το πανάκριβο φυσικό αέριο.

Οι επισημάνσεις για …υπερβολή!

*** Ιδού, λοιπόν, με απλά λόγια τι είπε ο πρόεδρος της ΡΑΕ: Υποστήριξε ότι τόσο οι Διαχειριστές δικτύων όσο και οι επενδυτές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θέλουν και εγγυημένες και υψηλές αποδόσεις!!! «Υπάρχει μια υπερβολή, δεν είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα», είπε. «Το Ευρωπαϊκό πλαίσιο επιτάσσει σαφείς ρόλους για τους Διαχειριστές και το Ρυθμιστή. Οι Διαχειριστές έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οφείλουν να υλοποιούν το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και να παρέχουν (και να βελτιώνουν) τις υπηρεσίες τους».

Στέλνει την υπόθεση στην Επ. Ανταγωνισμού!

*** Δεν έμεινε μόνον εκεί, όμως, έβαλε πολύ βαθιά το μαχαίρι ο κ. Δαγούμας. Με συγκεκριμένα επιχειρήματα, έβαλε κατά του αρμόδιου υπουργείου (Σκρέκας, λέγεται ο υπουργός, να σας θυμίσω), του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ. Όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, συνεργασία καμία και η διάλυση υπηρεσιών που παλαιότερα ήταν κόσμημα των εταιρειών αυτών είναι άνευ προηγουμένου. Για να μην μακρυγορώ εδώ, δείτε στα ρεπορτάζ τις αναλυτικές και άκρως αποκαλυπτικές δηλώσεις του.

*** Γιατί όμως η ΡΑΕ στέλνει την υπόθεση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; Μήπως για αποφύγει το τεράστιο βάρος της υπόθεσης, όπως έσπευσαν αμέσως διάφοροι καλοθελητές και υποκόμοι να μεταφράσουν; Δεν σκέφτηκαν ή ίσως επειδή άλλοι σκέφτηκαν για αυτούς, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να επιβάλλει ΘΥΡΙΩΔΗ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, αν αποδειχθεί ότι κάποιοι εσκεμμένα και προς χάριν τεράστιων κερδών, χρησιμοποίησαν την ενέργεια για ασύστολη κερδοσκοπία

Οι βυζαντινοί διάδρομοι των συστημικών τραπεζών!

*** Έχω μέρες να ασχοληθώ με τα εσωτερικά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Μην νομίζετε πως οι εσωτερικές έριδες, που φτάνουν μέχρι του σημείου της δολιοφθοράς (ναι, καλά διαβάζετε) των ίδιων των διοικήσεων, ότι έχουν κοπάσει, τουναντίον. Ειδικά στις τρεις από αυτές, σε Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική τα… όργανα κάτω από τις διοικήσεις κάνουν συναυλίες ανατροπής ισορροπιών, γιατί οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν ότι αυτοί είναι που κρατούν όρθια την τράπεζα (ή την βουλιάζουν, διαλέγετε τάση και παίρνετε) και ότι οι διοικήσεις δεν είναι μόνιμες, έρχονται και παρέρχονται.

Οι ίντριγκες στην Τρ. Πειραιώς και οι επισκέψεις διαφωνούντων σε πολιτικά κόμματα!

*** Στην Πειραιώς, με τελευταίο επεισόδιο την πρόσφατη απεργία, εξελίσσονται σκηνές απείρου κάλλους σε συγκεκριμένες διευθύνσεις, όπου οι υπόγειες διεργασίες, αλλά και η ανοιχτή πολεμική σε αποφάσεις της διοίκησης επηρεάζουν πλέον κρίσιμους τομείς και προτεραιότητες της τράπεζας, όπως έχουν τεθεί δημοσίως ως στόχοι της επόμενης πενταετίας

*** Προ ημερών, μάλιστα κάποιοι εκ των διαφωνούντων επισκέφθηκαν και εκπροσώπους κομμάτων, στους οποίους ανέλυσαν τα στοιχεία τους και διατύπωσαν ανοιχτά τους φόβους τους ότι η τράπεζα ” δεν πάει καλά” !

Η «παλιά φρουρά» της Alpha συνεχίζει να υπονομεύει …

*** Στην Alpha Bank τώρα, παρά τη φαινομενική ηρεμία, θεωρείται βέβαιο ότι η τράπεζα επιδιώκεται από κάποιους να χωριστεί στα δύο, καθώς η «παλιά φρουρά» θεωρεί ότι έχει μείνει στην άκρη και με διάφορες ενέργειες προσπαθεί να υπονομεύσει το έργο του Β. Ψάλτη, ο οποίος κατά κοινή ομολογία, όχι μόνο εξυγίανε την συστημική τράπεζα αλλά την έβαλε και σε πορεία ανάπτυξης, πέρα και μακριά από τα νταραβέρια του παρελθόντος, που είχαν καίρια πλήξει το προφίλ του δημιουργήματος του εμβληματικού Γιάννη Κωστόπουλου!

Ο αγώνας του Παύλου Μυλωνά να πείσει ότι δεν έχει κακές σχέσεις με το Μαξίμου!

*** Άφησα τελευταία την Εθνική, όπου, το διοικητικό δίδυμο έχει τυπικές σχέσεις και ο Δ.Σ. της τράπεζας, Παύλος Μυλωνά, δίνει αγώνα να πείσει τους γύρω του ότι δεν έχει κακές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά με τον πρωθυπουργό, ενώ με το οικονομικό επιτελείο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

*** Κάποιες κινήσεις μάλιστα, σχετικά με το 40% του ΤΧΣ, που έγιναν “διερευνητικά και μόνο”, εκνεύρισαν πολλούς στην κυβέρνηση, αλλά και τον Ξηρουχάκη του Ταμείου, που τον…φιλοδωρεί όταν του δίνεται η ευκαιρία. Θυμίζω και την άρνηση της Εθνικής να εισέλθει στο χρηματοδοτικό σχήμα για το Ελληνικό, κάτι που δέχτηκε η Alpha Bank, πλαισιώνοντας έτσι Eurobank και Πειραιώς

*** Αφήστε που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα διερευνήσει με κάθε τρόπο την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που την θεωρεί – και όχι μόνον αυτή – σκάνδαλο πρώτης γραμμής.

 Ανηφορίζει προς Αθήνα η Παγκρήτια

*** Ετοιμάζεται να ανηφορίσει σιγά σιγά στην Αθήνα η διοίκηση της Παγκρήτιας και ήδη έχουν γίνει οι σχετικές κινήσεις, τόσο σε επίπεδο κτιριακό, όσο και επίπεδο ενίσχυσης, με νέα μεν αλλά έμπειρα στελέχη από την αγορά. Διοικητικές αλλαγές στην κορυφή δεν αναμένονται, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον και μέχρι να γίνει η ενσωμάτωση της Τράπεζας Χανίων και της HSBC.

*** Αυτά και για σήμερα, την καλημέρα μου