Σε διμερή συμφωνία με Pfizer/BioNTech για επιπλέον 30 εκατ. εμβόλια προχώρησε μονομερώς η γερμανική κυβέρνηση.

Μαζί με τα 55,8 εκατ. δόσεις εμβολίων που θα λάβει αναλογικά από ΕΕ καθώς και τα 50,5 εκατ. της Moderna η Γερμανία εξασφαλίζει συνολικά 136,3 εκατ. δόσεις για 68,15 εκατ. πολίτες.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, η Γερμανία έχει εξασφαλίσει άλλες 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer/Biontech, όπως αναφέρει η BILD.

Τόσο το εμβόλιο Moderna όσο και το εμβόλιο των Pfizer/Biontech (μαζί 136,3 εκατομμύρια δόσεις) θα παραδοθούν πλήρως στη Γερμανία το 2021, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας. Επομένως 68,15 εκατομμύρια πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ανοσία της αγέλης».

Επιπλέον, η Γερμανία έχει παραγγείλει περαιτέρω εμβόλια, για τα οποία εκκρεμεί ακόμη έγκριση. 42 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Curevac έρχονται στη Γερμανία μέσω της ΕΕ, συν 20 εκατομμύρια δόσεις σε εθνικό επίπεδο. Η Γερμανία λαμβάνει 56,2 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο AstraZeneca από την ΕΕ και 37,25 εκατομμύρια από το εμβόλιο Johnson & Johnson.