Η Assicurazioni Generali SpA σχεδιάζει να πουλήσει ένα ιταλικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίσεων ζωής ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό τη βελτίωση της κερδοφορίας, ανέφεραν άνθρωποι με γνώση του θέματος. Η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με σύμβουλο για την επανεξέταση του χαρτοφυλακίου, μπορεί να αρχίσει τη διαδικασία πώλησης από τον Ιανουάριο, τόνισαν.

Η πώληση περιλαμβάνει συμβόλαια κληρονομιάς από τη Societa Cattolica di Assicurazioni, μία μικρότερη ανταγωνιστική εταιρεία που απέκτησε πέρυσι η Generali, και τη Genertel. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσο θα έφθανε η αξία του χαρτοφυλακίου, σε πιθανή πώληση. «Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις αναφορικά με το μέγεθος ή το χρονοδιάγραμμα οιασδήποτε συμφωνίας», σημείωσαν.

Αντιπρόσωπος της Generali αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η αγορά των “back books” ή χαρτοφυλακίων παλαιών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, έχει αποτελέσει ενεργό πεδίο συναλλαγών, καθώς παρέχει έναν τρόπο στους ασφαλιστές να απελευθερώσουν κεφάλαια. Η Generali είναι μεταξύ εκείνων που έχουν μειώσει την έκθεση, σε προϊόντα ζωής.

Πριν από έναν χρόνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali, Φιλίπ Ντονέ, περιέγραψε σχέδια για την επιστροφή μερισμάτων ύψους έως και 5.6 δισ. ευρώ στους μετόχους μέχρι το 2024, καθώς και την επέκταση στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ασφαλίσεων ζημιών.

Διαβάστε ακόμη: