Η «Γέφυρα Α.Ε.» βάζει… τέλος στην καθιερωμένη σαββατιάτικη φωταγώγηση με τον γαλάζιο διακοσμητικό φωτισμό στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Το μέτρο θα εφαρμοσθεί από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και για όλον τον χειμώνα, πλην σημαντικών εθνικών ή διεθνών επετείων, οπότε και η Γέφυρα θα φωταγωγείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση κρίθηκε απαραίτητη, τόσο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, όσο και επειδή συνάδει με τη γενικότερη περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας, στην οποία δίδεται ιδιαίτερη έμφαση, επί σειρά ετών.

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Μέσα από την εφαρμογή νέων μέτρων και διαδικασιών διαχείρισης, αλλά και την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών σε όλο το φάσμα των εργασιών λειτουργίας και συντήρησης, το ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας έχει μειωθεί κατά 84.5%, από το 2015 έως σήμερα.

«Φυσικά, η εικόνα της φωταγωγημένης Γέφυρας θα μάς λείψει τα Σαββατόβραδα του χειμώνα, ωστόσο, ταυτόχρονα θα μάς υπενθυμίζει ότι αυτή η “θυσία” επιβάλλεται από τις περιβαλλοντικές και διεθνείς περιστάσεις», ανέφερε η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωση.

Η «Γέφυρα Α.Ε.» δεσμεύεται να συνεχίσει την έγκαιρη προσαρμογή σε νέα δεδομένα και καταστάσεις, με σεβασμό στις ανθρώπινες και περιβαλλοντικές προτεραιότητες, επισημάνθηκε.

Διαβάστε ακόμη:

Τι ετοιμάζει η Apple: Γιατί με το νέο iPhone δε θα μένετε ποτέ από σήμα

Η ενεργειακή κρίση μεταλλάσσεται ήδη σε χρηματοπιστωτική

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο – Κίνητρα αλλά και ποινές

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6.4% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια βρίσκεται στο επίκεντρο