Η Φινλανδία φαίνεται πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση, προκειμένου να εκπληρώσει τη δέσμευση του Προέδρου του κράτους πριν από μερικές ημέρες, ότι θα αποσταλεί μικρός αριθμός αρμάτων μάχης, στην Ουκρανία.

«Το ενδεχόμενο να στείλουμε Leopard στο Κίεβο, αποτελεί ζήτημα για το οποίο η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει. Το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας μάς έχει θέσει συγκεκριμένους όρους», τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός της Φινλανδίας, Μίκο Σάβολα.

Η σκανδιναβική χώρα, επίσης, έχει συμφωνήσει να αποστείλει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεννόησης, αλλά την ίδια στιγμή τα δύο Υπουργεία Άμυνας βρίσκονται σε ανοιχτό δίαυλο, καθώς επιθυμεί την άμεση αντικατάσταση των συστημάτων που θα στείλει στα πεδία των μαχών, σύμφωνα με τον φινλανδικό Τύπο.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου θα συναντηθούν Υπουργοί Άμυνας συγκεκριμένων χωρών της Ευρώπης, ενώ και εκείνος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Λόιντ Όστιν, αναμένεται να μεταβεί στη Γερμανία, ώστε να ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την Ευρώπη.

Πάντως, το Βερολίνο βρίσκεται και εκείνο σε πίεση, καθώς ο Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, πρέπει σύντομα να ορίσει νέο πρόσωπο στην ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, μετά την παραίτηση της Κριστίν Λάμπερχτ.

Διαβάστε ακόμη: