search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φινλανδή πρωθυπουργός και η Νεοζηλανδή ομόλογός της φέρνουν σε πραγματικά δύσκολη θέση δημοσιογράφο σε κοινή συνέντευξη τύπου

Η αποστομωτική απάντηση σε δημοσιογράφο που ρώτησε αν συναντιούνται επειδή έχουν όμοια ηλικία, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου.

genderagefinland

Ούσες οι δύο από τους νεότερους αρχηγούς κρατών και μεταξύ ενός μικρού ποσοστού γυναικών ηγετών του κόσμου, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern και η Φινλανδή ομόλογός της Sanna Marin αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό ερωτήματα σχετικά με την ηλικία και το φύλο τους.

Στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης Φινλανδού πρωθυπουργού στη Νέα Ζηλανδία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αμφότερες έσπευσαν να «βάλουν στη θέση τους» έναν δημοσιογράφο που διατύπωσε μια σχετική με αυτά τα χαρακτηριστικά ερώτηση.

«Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται, μήπως εσείς οι δύο συναντιέστε μόνο και μόνο επειδή έχετε κοινή ηλικία και, ξέρετε, έχετε πολλά κοινά ως προς αυτά», είπε ο δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου στο Auckland.

Η 42χρονη Ardern έσπευσε να αποκόψει τον δημοσιογράφο.

«Αναρωτιέμαι αν κάποιος ρώτησε ποτέ τον Barack Obama and John Key αν συναντήθηκαν επειδή ήταν παρόμοιας ηλικίας», είπε, αναφερόμενη στους πρώην πρωθυπουργούς των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νέας Ζηλανδίας.

«Φυσικά, έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική, είναι πραγματικότητα. Επειδή δύο γυναίκες συναντιούνται δεν είναι απλώς λόγω του φύλου τους».

Η Marin, 37 ετών, η οποία βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία συνοδευόμενη από μια φινλανδική εμπορική αντιπροσωπεία, τόνισε τους αυξανόμενους εμπορικούς δεσμούς της χώρας.

«Συναντιόμαστε γιατί είμαστε πρωθυπουργοί», είπε απαντώντας στο δημοσιογράφο.

Η Φινλανδή Sanna Marin ολοκληρώνει την επίσκεψή της στο νότιο ημισφαίριο στην Αυστραλία αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: