Πέραν πάσης αμφιβολίας, οι ανεξάρτητες Αρχές, δικαστικές, φορολογικές, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος έχουν μετατραπεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πεδίο σύγκρουσης και αντιπαράθεσης ισχυρών επιχειρηματικών – και όχι μόνο- συμφερόντων!

Επί της ουσίας, όπως επισημαίνουν οι καλά γνωρίζοντες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ισχυρών πολιτικοοικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, με σημείο αναφοράς, φορολογικές παραβάσεις, άνοιγμα εκκρεμών ποινικών υποθέσεων αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης κάνουν λόγο για καταιγισμό ανώνυμων (κυρίως) αλλά και επωνύμων καταγγελιών στην αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα, στην ΑΑΔΕ, το ΚΕΦΟΜΕΠ, αλλά και σε εισαγγελείς, όπου η κάθε πλευρά καταγγέλλει την άλλη για μίζες, αρπαχτές, προμήθειες καθώς και διακίνηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες!

Η οξεία αυτή σύγκρουση αντιτιθέμενων συμφερόντων που θεωρούν πως η κάθε πλευρά υπονομεύει την άλλη με κάθε τρόπο, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών οι οποίες καλούνται να αξιολογήσουν (χωρίς αποκλεισμούς και επιλεκτικές συμπεριφορές) στο σύνολο τους τις καταγγελίες!

Και ταυτοχρόνως να διερευνήσουν την βασιμότητα τους, αλλά και την προέλευση τους καθώς ενίοτε οι διάφοροι νταραβεριτζήδες της αγοράς, γνωστοί τοκιστές και σουλατσαδόροι, αφού πρώτα κάνουν τα …δικά τους, προσπαθούν να βγουν κι από πάνω!