Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η «εξαφάνιση» του Ιβάν Σαββίδη, εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοιού μέχρι και τις μέρες μας, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό που αναπόφευκτα δίνει τροφή σε φήμες και σενάρια «συνωμοσίας»!

Το γεγονός είναι πως στην Ελλάδα, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, δεν τον έχει δει κανείς με τα μάτια του. Ελέχθη υπό τη μορφή διαρροής ότι δήθεν ήταν εγκατεστημένος στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής και μάλιστα σε απομονωμένη βίλα για να μην έρχεται σε επαφή με κόσμο. Ωστόσο, ούτε πελάτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος τον είδαν, ούτε καν εργαζόμενοι…

Το Ροστόφ, το ζήτημα υγείας, η σύγκρουση με την κεντρική εξουσία και η εκδοχή της Ελβετίας!

Στα teleconferences με στελέχη των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα (και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), εμφανίζεται με ένα μονότονο σκηνικό πίσω του που δεν σου αφήνει περιθώριο να αντιληφθείς που θα μπορούσε να βρίσκεται ο Ρώσος επιχειρηματίας, την ώρα που οι φήμες οργιάζουν ότι είτε βρίσκεται στο Ροστόφ λόγω θέματος υγείας, είτε ότι είναι εγκλωβισμένος στη Ρωσία λόγω ανοιχτών πολιτικών και επιχειρηματικών ζητημάτων με την κεντρική εξουσία, είτε ακόμη ότι είναι εγκατεστημένος σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, πχ Ελβετία, για δικούς του λόγους!

Οι φήμες για «σήματα» διεθνών αρχών!

Υπήρξε ακόμη μια φημολογία που σερνόταν, χωρίς να επιβεβαιώνεται αρμοδίως, ότι διάφορες διεθνείς αρχές αναζητούσαν τα ίχνη του και μάλιστα ότι υπήρξαν σχετικά «σήματα» και προς τις ελληνικές αρχές!!!
Το γεγονός είναι, πέραν της φημολογίας που δικαιολογημένα σε τέτοιες περιπτώσεις οργιάζει, η «εξαφάνιση» Σαββίδη αποτελεί θέμα συζήτησης στην εγχώρια ελίτ του χρήματος και στην κεντρική εξουσία!

Η σεναριολογία για πώληση ΟΛΘ, Μακεδονία Παλλάς και Πόρτο Καρράς! Και του Open…

Το τελευταίο διάστημα πάντως έχει αναπτυχθεί μια σεναριολογία ότι ο Ιβάν Σαββίδης αναζητεί αγοραστές για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το εμβληματικό ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς και το περίφημο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική!

Ενώ αντιστοίχως ακούστηκε ότι πρόθεση του είναι η αποχώρηση από τα media, όπως για παράδειγμα ο τηλεοπτικός σταθμός Open για τον οποίο λέγεται ότι αναζητούνται αγοραστές, χωρίς ωστόσο να έχει εκφραστεί οποιοδήποτε ενδιαφέρον.

Η επιστροφή Ιβάν, τα βαφτίσια των Στέγγων και οι μαϊντανοί!

Τον «ψάχνουν» οι Γάλλοι, τον κοιτάνε με μισό μάτι οι Αμερικανοί …

Και επί του προκειμένου είναι επίσης βέβαιον, πως οι Γάλλοι συνέταιροι του στον ΟΛΘ τον αναζητούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εναγωνίως, αρνούμενοι να συζητήσουν με οποιονδήποτε άλλον εκ των συνεργατών του, ούτε ακόμη με τον Αρτούρ Νταβιτιάν, τον έμπιστο εκπρόσωπο των συμφερόντων Σαββίδη στη χώρα μας.

Και είναι επίσης γεγονός, πως η αμερικανική πρεσβεία στη χώρα μας δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την επιχειρηματική – επεκτατική διείσδυση Σαββίδη στη χώρα μας, ειδικά όσον αφορά τις υποδομές και ειδικότερα το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Η φημολογία για ενδιαφέρον από Χόλτερμαν και Μυτιληναίο που δεν επιβεβαιώνεται…

Υπό αυτό το πρίσμα, τα σενάρια τις τελευταίες μέρες δίνουν και παίρνουν ότι πωλούνται ΟΛΘ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ και ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και ως δήθεν ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα και ο όμιλος Μυτιληναίου!

Η αλήθεια είναι πως «παζάρι», διαπραγμάτευση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα «ασημικά» του Σαββίδη στη χώρα μας δεν έχει προκύψει! Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν θα προκύψει στο μέλλον.

Οι συναντήσεις του Ολλανδού μεγιστάνα με Κυρ. Μητσοτάκη και με Ευαγγ. Μυτιληναίο

Το όνομα του Χένρι Χόλτερμαν, του Ολλανδού μεγιστάνα και μεγαλομετόχου του Ελλάκτωρα προέκυψε μετά την τελευταία επίσκεψη του στην Ελλάδα όταν και συνευρέθη με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο στα γραφεία της εταιρίας του. Προφανώς ο συνδυασμός αυτός προκάλεσε τη σχετική σεναριολογία, υπό την λογική ότι ο Ολλανδός δεσμεύτηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη για πραγματοποίηση επενδύσεων, ενώ ο Ευαγγ. Μυτιληναίος φερόταν, λόγω καλών σχέσεων με τον Ρώσο επιχειρηματία, ως το πρώτο φαβορί για να αναλάβει το έργο του προβλήτα 6 του ΟΛΘ, προϋπολογισμού περίπου 200 εκατ. ευρώ!

Έτσι, εξυφάνθηκε μια πλοκή σεναρίου ότι Ολλανδός και Μυτιληναίος από κοινού «χτυπούν» τα περιουσιακά στοιχεία του εξαφανισμένου Ιβάν, που με βάση το σενάριο αυτό βρίσκεται στη φάση της αποεπένδυσης από τη χώρα μας.

Όλο το παρασκήνιο του ραντεβού Μητσοτάκη – Χόλτερμαν!

Η «εξαφάνιση» αποτελεί μείζον ζήτημα…

Ανεξάρτητα πάντως από φήμες και σενάρια που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται, η αποχή Σαββίδη από την ελληνική πραγματικότητα για διάστημα 2 ετών, αποτελεί πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό ζήτημα, με πολλές και διάφορες προεκτάσεις που άπτονται όχι μόνο της επιχειρηματικής ζωής, αλλά της βάσης της κοινωνίας της συμπρωτεύουσας και της Βορείου Ελλάδος καθώς επίσης και της λαοφιλούς και λαοπληθούς ομάδας του ΠΑΟΚ!