Η «εξαφάνιση» εδώ και περίπου 2 χρόνια, από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του covid-19 τον Φεβρουάριο 2020, του Ρώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη από την χώρα μας, έχει προκαλέσει προβληματισμό και πολλά αναπάντητα ερωτήματα!

Οι στενοί του συνεργάτες στον όμιλο επιχειρήσεων του στην Θεσσαλονίκη, τον βλέπουν μόνο σε τηλεδιασκέψεις από άγνωστο τόπο διαμονής!

Μολονότι το περιβάλλον του διαρρέει ότι βρίσκεται σε απομονωμένη βίλα στο Πόρτο Καρράς, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται, καθώς κανείς δεν τον έχει δει με τα μάτια του, ούτε καν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα!

Υπό αυτή την έννοια, οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Και κάνουν λόγο άλλες φορές για σοβαρά προβλήματα υγείας και άλλες για ανοιχτά ζητήματα με τις ρωσικές – και όχι μόνο- αρχές!

Την ίδια ώρα οι Γάλλοι συνέταιροι του στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, όπου παρεμπιπτόντως η εταιρία Belterra συμφερόντων Σαββίδη, αγόρασε ένα ακόμη πακέτο της τάξης του 3% του ΟΛΘ, τον αναζητούν απεγνωσμένα προκειμένου να θέσουν και να επιλύσουν μείζονος σημασίας ζητήματα, για τα οποία δεν δέχονται να συνομιλήσουν ούτε με τον έμπιστο συνεργάτη του Αρτούρ Νταβιτιάν, παρά μόνο με τον ίδιο!

Επιπροσθέτως, είναι γνωστό τοις πάσι στην ελληνική πιάτσα, ότι οι Αμερικανοί δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την παρουσία Σαββίδη στον ΟΛΘ και τον έλεγχο ελληνικών υποδομών από ρωσικά συμφέροντα, θέμα που φέρεται να έχει θίξει προς την ελληνική κυβέρνηση, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα!

Υπό αυτό το πρίσμα, τα σενάρια, καλώς ή κακώς, δίνουν και παίρνουν σχετικά με το μέλλον Σαββίδη στη χώρα μας και τις επόμενες επιχειρηματικές του κινήσεις, στον βαθμό που συνεχίσει να είναι «εξαφανισμένος» από την ελληνική πραγματικότητα, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει και που πιθανόν είναι «ανωτέρας βίας»!

Υπό την οπτική γωνία αυτή, αναζωπυρώνονται σενάρια πώλησης από τον Ιβάν Σαββίδη, των 3 συμβόλων της Θεσσαλονίκης, των τριών εμβληματικών αποκτημάτων που χαρακτηρίζουν την παρουσία του στην συμπρωτεύουσα και στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή!

Του ΠΑΟΚ, του Λιμένα Θεσσαλονίκης και του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς!!!

Ιβάν Σαββίδης: H μυστηριώδης επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση!